Hoe kies ik een camera voor op reis?

Wanneer u de perfecte camera voor op reis kiest, moet u verschillende camerasensoren begrijpen en weten hoe deze de beeldkwaliteit en het cameraformaat beïnvloeden. Over het algemeen zal een camera met een grote sensor beter presteren bij weinig licht, omdat die grote sensor er meer van kan vastleggen. Dus in dit bericht wil ik enkele specificaties schetsen waar je op moet letten en degene waar je niet op moet letten. Ik zal het ook hebben over een paar opties voor verschillende camera's en deze vergelijken, evenals mijn eigen persoonlijke keuze - en het is een camera die ik niet echt bezit (maar dat graag zou willen).

Dit is mijn gids voor het kiezen van de beste camera voor op reis. Oké, dus dit kan verwarrend zijn voor mensen, maar de grootte van de sensor is super belangrijk. Je hebt misschien de term „volledig frame” of „bijgesneden sensor” gehoord, beide termen bepalen of de sensor een volledige 35 mm-sensor of bijgesneden sensor is. Een volledige 35 mm-sensor is gelijk aan het oude filmframegebied op filmcamera's.

Kortom, de sensorgrootte is ongeveer 35 mm x 24 mm. Het grootste verkoopargument op camera's tegenwoordig zijn pixels, dus laten we uitleggen waarom het niet zo belangrijk is als je denkt. Pixels zijn het aantal kleine vierkantjes of puntjes dat wordt gecreëerd wanneer het licht de sensor van uw camera raakt. Er zijn een miljoen pixels tot 1 megapixel.

Tegenwoordig worden er veel camera's geleverd en is het moeilijk om een camera te vinden met minder dan 12 megapixels. Als u niet van plan bent uw foto's als grote afdrukken te verkopen, dan is dit aantal niet super belangrijk. Een 12-megapixelcamera doet het prima voor alles wat je nodig hebt. Dit komt omdat 12 miljoen pixels voldoende zijn om een afbeelding in echt goede kwaliteit af te drukken tot ongeveer 15 × 9 inch of 38 × 23 cm.

Als je alleen foto's online plaatst, zien mensen je afbeeldingen veel kleiner dan dat. Het is dus het beste om geen geld te verspillen aan megapixels. Als je toch wilt afdrukken, streef dan naar iets rond het bereik van 20 - 24 megapixels. Dit geeft je voldoende pixels om grote afbeeldingen af te drukken.

amzn_assoc_placement %3D adunit0; amzn_assoc_search_bar %3D true; amzn_assoc_tracking_id %3D bestemmingle-20; amzn_assoc_ad_mode %3D handleiding; amzn_assoc_ad_type %3D smart; amzn_assoc_marketplace %3D amazon; amzn_assoc_region %3D US; amzn_assoc_title %3D Camera-accessoires; amzn_assoc_linkid %3D 71388d399e8722b3c6e286a5854251fe; amzn_assoc_asins %3D B01IUO068S, B00ND21KS8, B01JT333RK, B0194X71JQ; ISO, kortom, is het gevoeligheidsniveau van uw sensor. Hoe hoger het getal, hoe gevoeliger het is voor licht, wat betekent dat er minder licht nodig is om een foto te maken. Een hogere ISO zorgt echter ook voor meer korrel of ruis in uw foto. Een nadeel van fotograferen in RAW is de grootte van de bestanden.

RAW-afbeeldingen met 20 megapixels hebben de neiging om rond de 25mb rage te zweven, terwijl een JPEG ongeveer 2 mb zal zijn. Dit betekent dat je meer opslagruimte nodig hebt als je je foto's wilt bewaren. Als je meer informatie wilt, bekijk dan dit geweldige artikel over RAW vs JPEG Canon EOS M3 De Canon EOS M3 is onze tweede keuze voor het budget spiegelloze assortiment. Het is een 24 megapixel bijgesneden sensorcamera.

Het ISO-bereik is 100-12.800 (dat kan worden uitgebreid tot 25.600). Het is een geweldige camera voor een hele goede prijs. De nadelen zijn echter geen 60 fps-film en een langzame burst-fotosnelheid. Sony Alpha A7 II: Als je wat meer geld binnen je budget hebt, kun je niet voorbij de Sony Alpha A7 II gaan.

De Alph is een full-frame 24,2-megapixelcamera. Het wordt geleverd met een ISO-bereik van 100-25.500 en full HD-video met 50 frames per seconde. Nikon D5600 De Nikon D5600 is de directe concurrent van de Canon 800D. Het is een 24,2-megapixelcamera met een bijgesneden sensor.

Het wordt geleverd met een ISO-bereik van 100-25.600 en schiet in full HD met 60 fps. Deze camera wordt geleverd met de beste autofocus die je kunt vinden in een DSLR op instapniveau. Het is ook iets goedkoper dan de Canon 800D. Een DSLR-camera heeft een grotere sensor dan een typische point-and-shoot camera.

Als u kiest voor een camera van hoge kwaliteit met een digitale beeldsensor, kunt u uw waardevolle afbeeldingen snel opslaan en uploaden. Met een digitale spiegelreflexcamera krijgt u een veelvoud aan opnamemogelijkheden met slechts één lens. Met een DSLR-camera kunt u nauwkeurig zien hoe uw beeld eruit zal zien vanuit een eenvoudige blik in de zoeker. Snelle opnamemogelijkheden stellen reizigers in staat om die snel bewegende, once-in-a-lifetime momenten vast te leggen zonder een professionele fotograaf te hoeven zijn of te worden.

Na verloop van tijd realiseerde ik me dat ik enkele functies miste en ik vond het niet meer leuk hoe mijn foto's er rechtstreeks uit de camera uitzagen. De Canon Powershot SX720HS was een enorm succesvolle compactcamera, en Canon ondersteunde het met de verbazingwekkende SX730HS om de beste budgetreizcamera te worden. Als je niet zeker weet welk merk het beste bij je past, raden we je aan om naar je plaatselijke camerawinkel te gaan en ze allebei uit te proberen. Houd er rekening mee dat camera's zonder zoekers veel sneller door de batterij gaan dan een camera met beide (of een zonder LCD-scherm, hoewel dat op dit moment bijna niet bestaat).

Een lederen camerariem van het holstertype, hiermee kunt u twee camera's tegelijk meenemen, een favoriet voor trouwfotografen. Als je een beginner bent in reisfotografie (of fotografie in het algemeen), dan heb je waarschijnlijk advies nodig over je eerste camera. Hoezeer iedereen ook gelooft dat lichter en kleiner duidelijk beter is, er zijn enkele nadelen aan het hebben van een kleinere camerabehuizing. Je hoeft je geen zorgen te maken over een aparte tas om je camera veilig te houden, en hij neemt geen ruimte meer in beslag.

Ik heb een ervaring om GoPro Camera, de beste fotobewerkingssoftware en nog veel meer producten te kopen tegen een betaalbare prijs, mijn beste ultieme gids. In tegenstelling tot DSLR-lenzen nemen spiegelloze cameralenzen niet veel ruimte in beslag in je tas, dus je kunt een paar extra's meenemen. Als u een betrouwbare camera meeneemt, kunt u die actiefoto's, verre opnamen en afbeeldingen in verschillende vormen van belichting vastleggen. We raden maat „500” aan voor de meeste point-and-shoot camera's, hoewel er een heleboel verschillende formaten zijn om uit te kiezen op basis van de grootte van je camera.

Filmcamera's zijn meestal vrij goedkoop om op te halen, maar betalen voor de film en deze vervolgens ontwikkelen, kan mensen soms uitschakelen. Dit is in feite geen dealbreaker, als je niet veel een camera hebt gebruikt, merk je sommige verschillen misschien niet eens op. Maar dat is nog niet alles, met deze camera kun je fotograferen met 30 fps en foto's uit je reisvideo halen. .

Leave Message

All fileds with * are required