Hoe kies ik een camera voor reisfotografie?

Diafragma is de hoeveelheid licht die in uw sensor wordt toegelaten, die de scherptediepte van uw foto regelt. Als je foto's wilt maken in situaties met weinig licht zonder je flitser te gebruiken, wil je op zoek naar een camera met een diafragma van minimaal F1.De Sony RX100 VII is mijn favoriete kleine reiscamera. Het is wat ik een „professioneel punt %26” -shoot zou noemen. Hoewel het compact genoeg is om in mijn zak te passen, heeft het veel van dezelfde functies als mijn grotere primaire spiegelloze camera.

De Panasonic LX10 is een andere mooie draagbare punt%26 fotocamera die goed is voor op reis. Het lijkt qua specificaties erg op de Sony %26 Canon. De grote verschillen zijn geen zoeker (alleen het LCD-scherm), een iets groter diafragma en minder batterijvermogen. Sony heeft ook extra speciale modellen.

Sony A7S II is gericht op videografen, met extreem goede mogelijkheden bij weinig licht. De Sony A7R III (wat ik gebruik) is voor landschapsfotografen met maar liefst 42,4 megapixels. De Osmo Action heeft ook digitaal gestabiliseerde video, net als de GoPro, maar biedt weinig verder dan standaard 4K-opname en een 12 MP fotografie-ervaring. Als je de extra functies van de GoPro-lijn niet nodig hebt, is de Osmo Action een fatsoenlijk budgetalternatief.

Een grote 20MP sensor, optische beeldstabilisatie en een goede zoom maken dit een uitstekende keuze voor beginners. Maar met de mogelijkheid om in RAW-formaat te fotograferen, evenals volledig handmatige bediening, kunt u met deze camera ook groeien als fotograaf. Het lichtlichaam verhandelt de weersbestendigheid die de andere twee DSLR's bieden, maar bevat bijna alle andere functies van de D7200 behalve draadloze camerabediening. Een opvallend kenmerk van de D3500 is de waanzinnige batterijduur met 1200 opnamen per lading.

In de Rebel-lijn van Canon beginnen veel fotografen hun reis naar de wereld van reisfotografie. Gelukkig biedt de Canon T7 genoeg om je op weg te helpen. De grote 24 MP APS-C-sensor biedt voldoende resolutie voor scherpe beelden of bijsnijden indien nodig, en de bedieningselementen zijn eenvoudig te gebruiken. Reisfotografie is echter de manier waarop ik mijn brood verdien, dus investeer ik in uitrusting om me te helpen mijn werk te volbrengen.

Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst begon, gebruikte ik alleen een Canon 7D en een GoPro Hero. De camerarugzak die ik gebruik heet een Peak Design Travel Backpack. Het heeft ruimte voor een 13 ″+ laptop, jas en past ongelooflijk op alle 4 reiscamera's, lenzen %26 enkele accessoires als ik het nodig heb om perfect te zijn als handbagage van een vliegtuig en dagwandelingen met mijn camera-uitrusting. Al decennia lang is de DSLR (digitale SLR) de eerste keuze voor ervaren fotografen.

Dit volgende merk behoeft geen introductie; Nikon spiegelreflexcamera's kregen de voorkeur van veel beroemde reisfotografen in de jaren tachtig en daarna. De D5600 is de nieuwste camera in de middenklasse APS-C-serie van Nikon, en het is een perfecte keuze voor zowel beginnende als enthousiaste fotografen. Deze camera is voor jou als je een goed afgeronde, compacte point-and-shoot camera wilt waarmee je onderweg kunt delen. Hannah heeft de afgelopen 3 jaar bij Wex Photo Video gewerkt als Senior Sales Assistant en heeft haar ervaring en kennis van camera's gebruikt om mensen te helpen de apparatuur te kopen die bij hen past.

Ik gebruik meestal een statief met andere spiegelloze camera's en verlangde naar gimble-vrije opnamen tijdens het samenstellen van opnamen. De beste lenzen voor reizen (opent in nieuw tabblad) geven je de mogelijkheid om ultragroothoekfoto's van beroemde oriëntatiepunten te maken en ook in te zoomen op de prachtige details in de verte. Toen deze camera voor het eerst werd uitgebracht, was hij zo populair dat Nikon moeite had om de vraag bij te houden (opent in nieuw tabblad). Als je tijd gaat besteden aan avontuurlijke activiteiten, van snorkelen en zwemmen tot skiën of snowboarden, is een actiecamera waarschijnlijk de beste optie voor jou.

Zoals ik ontdekte tijdens een recente reis naar Indonesië - waar ik vaak verhuisde van een hotelkamer met airconditioning naar de hitte en vochtigheid van buitenaf - kan een mistige camera een echt ongemak zijn. Goede drones zijn tot nu toe altijd behoorlijk onbetaalbaar geweest als het gaat om reizen vanwege hun omvangrijke formaat. Als u echter stabiele video wilt opnemen zonder statief, moet u nadenken over hoe u uw camera gaat stabiliseren. Tijdens een trektocht door Amsterdam bestudeerde ik de meest ongelooflijke camera, speciaal ontworpen voor Instagram-opnamen, die mijn foto's glinstert.

De ietwat eerbiedwaardige Nikon D3500 was een van de meest populaire DSLR-camera's ooit gemaakt, en dat is niet voor niets. Als professionele reisfotograaf krijg ik veel vragen over wat de beste reiscamera is. Een 1-inch sensor voor een betere beeldkwaliteit dan de gemiddelde compactcamera, 10x optische zoom, zodat je nooit een opname van ver weg mist, ingebouwde zoeker en touchscreen LCD dat zelfs in fel zonlicht zichtbaar is. .

Leave Message

All fileds with * are required