Wat is de beste goedkope camera voor fotografie?

Nikon D3500 · APS-C CMOS · 24, 2MP; 3.De ingebouwde elektronische zoeker (geweldig in een spiegelloze camera voor deze prijs) maakt het een geweldige optie voor gebruik in fel zonlicht of donkere omstandigheden, terwijl het kantelbare scherm het gemakkelijk maakt om vanaf maaiveld te fotograferen. Samen met de kleine Micro Four Thirds-lenzen van Panasonic is dit perfect voor reizen of vakanties. Tegenwoordig lijkt het erop dat je deze geweldige kleine camera alleen kunt krijgen in een kit met twee lenzen, waaronder ook de compacte Panasonic 45-150 mm telefoto. Het is een geweldige combinatie voor een geweldige prijs, maar omdat het een kit met twee lenzen is, duwt het de prijs wel omhoog.

We komen meteen naar buiten en zeggen het. De Canon Rebel T7 (EOS 2000D in sommige gebieden) is geen slechte camera om mee te beginnen, maar het is vrij basic. Het heeft een vast achterscherm en maakt alleen Full HD-video, en het wordt niet geleverd met Canon's Dual Pixel CMOS AF voor snellere scherpstelling in livebeeld. Het heeft wel een 24-megapixelsensor die overeenkomt met de resolutie van onze favoriete goedkope DSLR, de Nikon D3500, maar hij kan niet tippen aan de continu fotograferen van 5 fps van Nikon of de ruimtebesparende intrekbare kitlens van de Nikon.

Voor iedereen die echter aan de slag wil met een goede camera tegen de laagst mogelijke prijs, is het een perfect competente camera voor een lage prijs. Verwacht er gewoon niet verliefd op te worden. Door Richard Baguley gepubliceerd 23 maart 22 De W800 heeft een 20,1MP beeldsensor, die in de meeste situaties goed presteerde, en een vrij groot 2,7-inch LCD-scherm aan de achterkant. Er is echter geen zoeker, dus je moet op het scherm vertrouwen om je foto's te kaderen.

We hielden ook van de compactheid van de W800; met 2,1 x 2 x 0,9 inch en met een gewicht van slechts 3,5 gram gleed deze camera gemakkelijk in onze zak, waardoor het een geweldige reisgenoot is. De Sony DSC-W800 staat bovenaan onze lijst met beste goedkope camera's omdat hij een goede beeldkwaliteit levert in een compact pakket, slechts 2,1 x 2 x 0,9 inch meet wanneer uitgeschakeld en 3,5 gram weegt. Wanneer je hem inschakelt, komen de lenstelescopen uit de voorkant en biedt een 5x zoom die goed genoeg is om foto's van een vriend van een afstand te maken. Het maakt 20,1-megapixelbeelden die worden opgeslagen op een (niet inbegrepen) SD-kaart die naast de slanke batterij past.

Het 2,7-inch LCD-scherm heeft een behoorlijk formaat, maar ziet er blokachtig uit en is erg moeilijk te zien in direct zonlicht. Het is ook gemakkelijk om per ongeluk uw vingers over de flitser te steken. Als je nog een paar dollar te besteden hebt, biedt de Sony Cyber-shot DSC-W830 verrassend veel functies in een klein pakket, waaronder high-definition video, panoramische beelden en een lange 8x zoomlens. Wanneer je hem aanzet, komen de lenstelescopen van voren uit in drie secties, maar de montage voelt nogal kwetsbaar aan.

De DSC-W830 heeft ook openingen die zandkorrels of vuil kunnen verzamelen, waardoor de camera vastloopt. In feite zat er in ons beoordelingsmodel een beetje stof vast in het lensmechanisme dat als een zwarte schaduw op ingezoomde beelden opdook. Het 2,7-inch scherm aan de achterkant is helder en redelijk scherp, maar is vrij moeilijk te zien in direct zonlicht en mist een touchscreen. In plaats daarvan krijgt u een selectie knoppen en schuifschakelaars, zoals een schuifregelaar met drie standen voor camera-, panorama- of video-opnamemodus.

De zoomregeling aan de bovenkant van de achterkant van de camera is klein, maar goed geplaatst voor opnamen met één hand: je kunt zoomen met je duim en toch de sluiter bereiken met je wijsvinger om een foto te maken. De W830 legde uitstekende beelden vast (afgezien van het stof), met sterke kleuren en goede details. De beelden werden echter een beetje zacht aan het einde van het zoombereik. Als je voor minder geld heel, heel dicht bij een onderwerp wilt komen, dan zou de Kodak PixPro AZ421 het ticket kunnen zijn.

Deze budgetcamera heeft een 42X zoomlens, het equivalent van een 24-1008 mm lens voor een 35 mm camera, wat betekent dat je op het punt staat de maan in al zijn glorie te zien, of dieren in het wild van ver vast te leggen. De Kodak Smile is een van de beste goedkope camera's en ook een van de betere instant camera's. Eenvoudig maar effectief, de Kodak Smile drukt uw afbeeldingen af op Zink-papier; we hielden niet zo van de kwaliteit als andere instant camera's, maar de Smile's waren goed voor de prijs. We vonden het eenvoudige schuifmechanisme van de Smile leuk, hoewel het een paar seconden langer duurt dan de meeste andere instant camera's om zich klaar te maken voor de eerste opname.

Met de Kodak Smile kun je echter ook afbeeldingen opslaan op een microSD-kaart, en in tegenstelling tot andere instant camera's dwingt de Smile je niet om elke foto die je maakt af te drukken. Aangezien fotopapier niet het goedkoopste is, bespaart dit u veel geld aan afdrukkosten als u een gelukkige triggervinger hebt. Lees onze volledige Kodak Smile review. Afgezien van afdrukken, is het een zeer eenvoudige camera.

Je krijgt een lens met vaste focus en brandpuntsafstand (geen zoom), noch krijg je een LCD-scherm of een manier om de 10 MP-beelden die het vastlegt te bekijken. Beelden worden opgeslagen op een micro-SD-kaart en kunnen via de meegeleverde USB-kabel naar de pc worden overgebracht. De enige knoppen op de camera zijn de sluiter, een vertragingssluiter van 10 seconden, de printknop en een modusknop die schakelt tussen normale kleur, levendige kleuren en zwart-wit. Je kadert de foto's via een pop-up optische zoeker, die ook de camera inschakelt.

Als u op zoek bent naar een goedkope camera die de meeste taken aankan, maar u wilt niet te veel uitgeven, dan is de FZ43 een goede prijs. Verwacht gewoon geen geavanceerde technologie; het maakt 16 MP-beelden, heeft een 4x zoom en beschikt over een schoon, helder 2,7-inch LCD-scherm. De FZ43 wordt gevoed door twee AA-batterijen, die niet lang meegaan; de onze was op na een dag matig gebruik. Foto's gemaakt met de FZ43 waren goed, met scherpe details en heldere maar niet overweldigende kleuren.

We ontdekten wel dat, zoals veel goedkope camera's, de beeldkwaliteit daalde aan het langere einde van het zoombereik, waarbij fijne details een beetje verloren gingen in een zachte waas aan de rand van het frame. De Rebel is de populairste camera voor beginners waarmee je kunt beginnen. Het is een DSLR, dus het is niet echt een point-and-shoot. Het is een geweldige camera om te gebruiken omdat hij zowel betaalbaar als veelzijdig is.

Als u bijvoorbeeld intelligent automatisch inschakelen, kan de camera zien dat u een portretopname plant en stelt hij zichzelf dienovereenkomstig in. Zoek een camera met een populaire lensvatting (bijvoorbeeld Micro Four Thirds) om ervoor te zorgen dat u maximale flexibiliteit hebt bij het kopen van nieuw glas. Als je geïnteresseerd bent in fotografie en je spel naar een hoger niveau wilt tillen, wil je misschien investeren in de best betaalbare camera voor fotografie. De Apeman A100 actiecamera is een voorbeeld van een camera met een goedkoop uiterlijk en een budgetontwerp, maar hij legt geweldige 4K-video vast, zelfs bij weinig licht.

Net als zijn voorganger, de d3400, kan de D3500 kieskeuriger zijn om te bedienen dan bijvoorbeeld een spiegelloze of een point-and-shoot camera. Als je 4K-video of slo-mo-video nodig hebt, dan is het de moeite waard om uit te breiden naar de RX100 Mark IV - maar de Mark III is onlangs gedaald tot een aantal indrukwekkend lage prijzen voor zo'n capabele, smartphone-kloppende compact, waardoor het een van de beste budgetcamera's is die er zijn. Als je overweegt te investeren in een goedkopere camera die is uitgerust met unieke functies, is de Sony RX100 een andere optie voor de best betaalbare camera voor fotografie. Maar welk type camera u ook besluit te kopen, u moet overwegen wat en hoe u graag fotografeert - en ervoor zorgen dat deze op zijn minst de sleutelvakjes aanvinkt voor uw specifieke behoeften.

Dit zijn de beste goedkope camera's op dit moment - niet alleen goedkoop in prijs, maar ook goedkoop voor de functies en prestaties die ze bieden. Trouwens, als er in de juiste accessoires wordt geïnvesteerd, kan deze camera u tot ver in de toekomst van dienst zijn en kan het ertoe leiden dat u meer wordt dan alleen een casual fotograaf. Als je een enthousiaste beginner bent die op zoek is naar een compacte spiegelloze camera, dan zou de Olympus OM-D E-M10 Mark IV bovenaan je lijst moeten staan. En omdat prijzen de neiging hebben om te worden verdisconteerd naarmate er nieuwere modellen aankomen, zullen camera's die twee of drie jaar oud zijn normaal gesproken veel betaalbaarder worden.

De sensorgrootte, de verwisselbare lenzen, prestaties en gebruiksgemak maken deze camera een zeer aantrekkelijk voorstel voor iedereen die wil overstappen naar iets dat veel capabel en toch eenvoudig te gebruiken is. De enige overweging tussen de lensbevestigingen is of je meerdere camera's hebt waarvoor je lenzen wilt verwisselen. .

Leave Message

All fileds with * are required