Wat is de langste camerazoom?

De Nikon COOLPIX P1000 is onmiskenbaar de koning van de superzoomlenzen. Het geweldige bereik van 125x, dat zich uitstrekt van een groothoek van 24 mm tot een oogverblindende 3000 mm, is ongeëvenaard en verdient een geheel eigen megazoomclassificatie. Heeft een grotere optische zoom dan de Nikon P1000 (13x), het 35mm camera-equivalent van 24-3000mm. Over het algemeen zijn zelfs camera's met zoomlenzen groter dan 700x beperkt tot zoomlenzen van 25x, niet meer dan 700x.

De camera stabiel houden op een equivalent van 3000 mm kan moeilijk zijn, zelfs op een statief, maar Nikon heeft de P1000 uitgerust met zijn nieuwste technologie voor trillingsreductie, waarvan het beweert dat het cameratrillingen met maximaal vijf stops kan verminderen. De camera is weerbestendig en beschikt over 4K-video-opname, microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen. Ze zoomen vaak „in door simpelweg het beeld bij te snijden om de beeldhoek te verkleinen of een extra cameramodule toe te voegen met een meer telelens om de langere opnamen te verwerken. De bouwkwaliteit is erg goed en de camera heeft veel gemeen met de Panasonic Lumix GH4, wat betekent dat de FZ2000 een uitstekende tweede camera zou zijn voor iedereen die bekend is met de andere camera's van Panasonic.

Een object met een hoge resolutie op een camera van het type dat Canon aanbiedt, kan van dichterbij worden bekeken door de scène te vergroten met behulp van een telelens. De camera is voorzien van een gestapelde 20 megapixel BSI CMOS-sensor, met fasedetectiefocus, en de camera biedt 24 fps high-speed continu-opnamen, evenals snelle video en ultrasnelle scherpstelsnelheden. In tegenstelling tot de vorige Nikon-camera's van het P-model biedt de P1000 echter RAW-foto-opname, wat meer speelruimte zou moeten bieden als het gaat om ruisonderdrukking en belichtingsherstel. De camera heeft een geweldig 3-inch variangle touchscreen, evenals een grote, heldere elektronische zoeker met hoge resolutie, met een comfortabele rubberen rand.

Ondanks het grote formaat en de volledige functies van de camera, heeft deze camera moeite bij weinig licht of hoge ISO-instellingen. Met maximaal 125x optische zoom bieden deze camera's de meeste beschikbare zoom, evenals handmatige bediening en spiegelreflexstyling. Sommige van de meest recente camera's hebben een grotere dan normale (1 inch) beeldsensor, wat resulteert in een betere beeldkwaliteit, vooral bij weinig licht. Het is aanzienlijk kleiner dan de 1-inch sensor die te vinden is in sommige andere bridgecamera's zoals de Sony RX10, maar het is een functie om al die zoomlens op te vangen.

Toegewijde cameramakers zoals Nikon weten dit, en de nieuwste camera met lange lens van het bedrijf herinnert er nadrukkelijk aan hoe verschillend speciale cameralenzen kunnen zijn van hun smartphone-tegenhangers. De Nikon P1000 heeft de meeste zoom van alle digitale compactcamera's met 125x (15mm+het werkelijke 36mm camera-equivalent). De Nikon Coolpix B700 is een 60x optische zoom camera met een nieuwe 20-megapixel sensor en 4K video-opname.

Leave Message

All fileds with * are required