Welk type camera is het beste voor reisfotografie?

Een krachtige Micro Four Thirds-camera met nauwkeurige AF en 4K-video · 20, 3MP; 2, Beste lenzen voor reizen · Beste camera's om te wandelen · Beste Olympus-camera's. Dit vertegenwoordigt het verschil tussen de kleinste en grootste vergroting die de lens van de camera kan bereiken. Een camera met een 10x optische zoom kan objecten dus 10x groter laten lijken in het beeld in vergelijking met wanneer de camera is uitgezoomd. Megapixels verwijzen enkel naar het aantal pixels dat de sensor van de camera heeft.

Dus 12 megapixels is 12 miljoen pixels, en zou een afbeelding van 4000 pixels breed en 3000 pixels hoog zijn. Gelukkig zijn fabrikanten bijna over de megapixeloorlog heen, wat een goede zaak is, want zolang je meer dan ongeveer 12 megapixels hebt, ben je klaar om te gaan. In sommige gevallen, zoals smartphones, is minder megapixels eigenlijk beter, omdat je waarschijnlijk betere prestaties bij weinig licht krijgt, omdat elke pixel op de sensor groter kan zijn. Maar ja, tenzij u van plan bent uw afbeeldingen af te drukken op doeken ter grootte van een billboard, kunt u in wezen de megapixelmarketing negeren.

Houd er rekening mee dat fabrikanten een beetje stiekem kunnen zijn als het gaat om het beschrijven van sensorafmetingen, vooral in compactcamera's. Ze kunnen bijvoorbeeld praten over het hebben van een „1-inch sensor”. Over pixels gesproken, wees op uw hoede voor hoge megapixelnummers. Naar mijn mening is alles boven de 16 MP een waarschuwingssignaal dat de fabrikant je probeert te overtuigen met hoge cijfers - je wilt echt minder megapixels, omdat elke pixel dan groter kan zijn om meer licht op te vangen.

Samsung's vlaggenschip Galaxy-telefoons staan bekend om hun superieure fotografiemogelijkheden, en de Galaxy S21 Ultra is daarop geen uitzondering. Combineer dat met pixelgroottes van 0,8 µm-1,4 µm pixels en OIS - allemaal verpakt in een waterbestendige smartphone, het is geen wonder dat het meestal bovenaan de stapel wordt gevonden wanneer mensen camera's voor smartphones beoordelen. Als je een Apple-fan bent, overweeg je waarschijnlijk niet eens de andere telefoons in deze lijst en maak je een bijenlijn voor de iPhone 12 Pro, ondanks dat het een van de duurste opties in de lijst is. Het is misschien duur, maar Apple maakt tenminste telefoons met geweldige camera's.

De iPhone 12 Pro biedt een reeks op fotografie gerichte functies die het een waardevolle upgrade maken ten opzichte van eerdere iPhone-modellen. Je krijgt 3 12-megapixelcamera's met brede, ultrabrede en 2x telezoom. Er is ook een ingebouwde LIDAR-scanner, die zorgt voor prachtige nachtfoto's, evenals een nieuwe RAW-modus. Een goede keuze als je een Apple-persoon bent.

Sony heeft een uitgebreid assortiment RX100-camera's, met tot nu toe zeven modellen. Dit, de originele versie, was een van de eerste compacte reiscamera's met de grote 1-inch sensor, evenals volledig handmatige bediening en RAW-opnamen. We gebruiken en zijn dol op de RX100 versie V, die een aantal upgrades biedt ten opzichte van dit model en beschikbaar is tegen een redelijke prijs. Je kunt ook onderaan dit gedeelte kijken voor de nieuwste en beste versie.

De Mark II is de opvolger van onze oorspronkelijk aanbevolen G9 X en beschikt over een snellere processor, waardoor hogere opnamesnelheden mogelijk zijn dan zijn voorganger. In vergelijking met eerdere camera's in de lijst heeft de G9X Mark II een groter sensortype van 1 inch, waardoor je betere foto's kunt maken bij weinig licht. Het is iets prijziger dan andere opties in onze lijst, maar die optische zoom is een duidelijke bonus in de categorie 1-inch sensor. Er is ook een nieuwer model, de ZS200, die iets meer kost en ook een 15x optische lens heeft, al heeft het daardoor een smaller diafragma.

Over het algemeen is dit een uitstekende optie voor diegenen die het niet erg vinden om absoluut draagbaarheid te verhandelen voor een verbeterde beeldkwaliteit. Als u in deze categorie valt, kunt u ook de Canon PowerShot G1 X Mark III overwegen, die een nog grotere sensor van APS-C-formaat heeft in een nog grotere behuizing. Net als het vorige model in de line-up, de VI, is deze camera een sprong ten opzichte van eerdere camera's in de RX100-serie, omdat hij een veel indrukwekkendere optische zoom heeft, gelijk aan 8x, met een 24 mm - 200 mm lens. Het behoudt nog steeds de 1-inch sensor, dus je krijgt een betere beeldkwaliteit dan je gemiddelde compactcamera.

Het is ook de eerste in de serie met een variabel diafragma dat iets langzamer is - we denken echter dat dit een redelijke afweging is vanwege de zoommogelijkheid. Het heeft ook beeldstabilisatie, een kantelbaar scherm en een elektronische zoeker. Voordelen van de GoPro zijn dat hij waterdicht is zonder behuizing tot 10 meter (met behuizingen die dieper beschikbaar zijn dan dit), en ze hebben een fantastische beeldstabilisatie. Het heeft ook spraakgestuurde commando's.

Op het moment van schrijven denken we echter dat de a6100 een van de beste budget spiegelloze camera's is voor op reis. De X-T30 heeft een 26,1MP-sensor van APS-C-formaat, uitstekende bouwkwaliteit en een reputatie voor het maken van prachtige, scherpe foto's. Als je een meer traditionele kiesinterface wilt, bekijk dan de Fuji X-S10, die vergelijkbare specificaties biedt, maar met de toevoeging van in-body stabilisatie. Het hart van deze camera is een 32,5 MP sensor van APS-C-formaat.

Dat is volledig beeldgestabiliseerd en ondersteunt fotograferen met 15 frames per seconde (mechanisch) en maar liefst 30 frames per seconde (elektronisch). Ze hebben ook niet bezuinigd op het gebied van functies. Je krijgt een 24,2 MP-sensor, 10 fps-opnamen, beeldstabilisatie in het lichaam, 4K-video, wifi, bluetooth, vari-angle touchscreen en weersbestendigheid. Het beheert zelfs 740 opnamen op een lading.

Een fantastische optie als je iets wilt met een full-frame sensor, maar in een relatief compact formaat. Qua specificaties biedt de Canon EOS R6 je een 20,1MP full-frame sensor, autofocus die zowel mensen als dieren kan volgen, burst-opnamen tot 20 frames per seconde, Wi-Fi %26 Bluetooth, 4K-video en een uitklapbaar touchscreen. Het wordt geleverd met een full-frame 33 MP verlichte sensor aan de achterkant, uitklapbaar LCD-scherm, een hoge verversingssnelheid (EVF), wifi, 10 fps burst-opnamen en een snel autofocussysteem met oogtracking van dieren en mensen. Het heeft ook een uitstekende levensduur van de batterij met 610 opnamen per volledige lading, en is voorzien van weersafdichting.

Het is een van de kleinere spiegelreflexcamera's die Canon heeft gemaakt en biedt geweldige prestaties voor een uitstekende prijs. Specificaties zijn onder meer een touchscreen, 24,2 MP-sensor, wifi, batterijcapaciteit van 1070 opnamen, 4K-video-ondersteuning en compatibiliteit met alle lenzen van Canon (en een groot aantal lenzen van derden). Met volledig handmatige bediening en de mogelijkheid om in RAW te fotograferen, plus een 1-inch sensor en uitstekende beeldkwaliteit, is dit veel meer dan „alleen een punt en shoot”. Er zijn een aantal om uit te kiezen, waaronder betaalde opties zoals Adobe Lightroom Classic CC, Skylum Luminar AI en ON1 Photo RAW, evenals gratis opties zoals Darktable en Fotor.

Met je vereiste voor iets lichts, maar dat ook een geweldige beeldkwaliteit heeft (en binnen het budget natuurlijk), zou ik waarschijnlijk de Sony Alpha 7c aanraden. Uitstekende autofocus, beeldstabilisatie van het lichaam, een full-frame sensor en een weerbestendig ontwerp, op de een of andere manier allemaal in een lichaam dat ongeveer 1 pond weegt. Heel erg bedankt voor deze zeer inzichtelijke en nuttige recensie. Ik ben op zoek naar een compactcamera met goede optische zoommogelijkheden voor het fotograferen van mensen, landschappen en dieren in het wild tijdens mijn vakantie.

Aangezien ik Zweeds Lapland ga bezoeken voor een week winterplezier, zou ik graag een camera willen die ook het noorderlicht kan vastleggen (autora). Welke compactcamera is een goede of zelfs de beste keuze. Leunde naar een Sony Cybershot DSC-RX 100-serie maar vond vi en vii vrij duur En niet zeker over optische zoom van v. Dus als je iets heel compacts wilt, dan is de Sony RX100-reeks een goede optie.

De kwaliteit is geweldig voor een compactcamera en je krijgt ook volledig handmatige bediening. Als je gewoon iets kleins wilt, dan zou je een van de spiegelloze opties kunnen overwegen, maar ze zijn niet altijd een stuk kleiner, dus een compact is waarschijnlijk een betere optie. Als u de kleinste Full Frame optie wilt — dan weegt deze basisoptie 450 gram+EF-lenzen. Cannon M100+Viltrox 0,71x adapter maakt van uw APS-C een full-frame equivalent.

Ik was op zoek naar functies van de standaard reiscamera en dit heeft veel geholpen. Sony RX100 VI is goed voor op reis? Ik zou waarschijnlijk een spiegelloze camera zoals de EOS M100 aanbevelen, omdat ze gemakkelijk op te pakken en te gebruiken zijn, en ook gemakkelijk te leren. Ik ken uw budget echter niet - de M100 bevindt zich aan de onderkant van het budget (hoewel het nog steeds een goede keuze is). Als je echter meer geld te besteden hebt, zijn er ook andere opties ???? Een andere optie is de EOS M100, die iets kleiner is, maar vergelijkbare functies heeft.

Het is misschien een goede balans tussen de twee opties ???? Bedankt voor je artikel, het was echt nuttig. Ik was de Nikon D3500 met een 18- 140mm lens al aan het overwegen als een goedkope reiscamera voor een aanstaande reis waar we eigenlijk alleen met het absolute minimum willen reizen. We kunnen dit als kitlens krijgen in Aus. Ik vroeg me echter af wat de vergelijking is tussen de D3500 en de D5600 met de 18-140 mm die ook als kit verkrijgbaar is? Een beetje vertraging, maar ik dacht dat je geïnteresseerd zou zijn in de onlangs gelanceerde FZ-1000 II.

Het heeft niet helemaal de zoom van de FZ330, maar de sensor is zowel groter als heeft hogere megapixels, dus als je het beeld bijsnijdt, krijg je waarschijnlijk dezelfde resultaten. Maar voor het geval je nog steeds op zoek was, dacht ik dat je het wel zou willen weten ????. Een camera waar we naar kijken is de Canon PowerShot SX730 HS. Het is een ultracompacte punt %26 opname die slechts 300 g weegt, maar nog steeds 40x optische zoom en een kantelscherm bevat, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar minimalistische uitrusting voor reisfotografie.

Deze kleine camera kan van 24 mm-960 mm gaan en past nog steeds in je zak. Voor iemand die op zoek is naar een veelzijdige reiscamera, is dit een geweldige optie. Het maakt alleen opnamen in JPEG, dus als u uw afbeeldingen daarna wilt manipuleren, is dit misschien niet de camera voor u. Maar als je gewoon geweldige foto's van een reis wilt en je wilt de verwerkingstijd overslaan, dan kan dit een uitstekende kandidaat zijn voor de beste reiscamera voor jou.

Zijn spiegelloze camera's beter voor op reis? Dit hangt echt af van je voorkeur, maar omdat ik de afgelopen 15 jaar als professionele reisfotograaf werk, heb ik persoonlijk ontdekt dat spiegelloze camera's me de meeste veelzijdigheid geven, met name de Sony A7 II. De Sony RX100 VII is mijn favoriete kleine reiscamera. Het is wat ik een „professioneel punt %26” -shoot zou noemen. Hoewel het compact genoeg is om in mijn zak te passen, heeft het veel van dezelfde functies als mijn grotere primaire spiegelloze camera.

De Panasonic LX10 is een andere mooie draagbare punt%26 fotocamera die goed is voor op reis. Het lijkt qua specificaties erg op de Sony %26 Canon. De grote verschillen zijn geen zoeker (alleen het LCD-scherm), een iets groter diafragma en minder batterijvermogen. De Osmo Action heeft ook digitaal gestabiliseerde video, net als de GoPro, maar biedt weinig verder dan standaard 4K-opname en een 12 MP fotografie-ervaring.

Als je de extra functies van de GoPro-lijn niet nodig hebt, is de Osmo Action een fatsoenlijk budgetalternatief. Het lichtlichaam verhandelt de weersbestendigheid die de andere twee DSLR's bieden, maar bevat bijna alle andere functies van de D7200 behalve draadloze camerabediening. Een opvallend kenmerk van de D3500 is de waanzinnige batterijduur met 1200 opnamen per lading. Reisfotografie is echter de manier waarop ik mijn brood verdien, dus investeer ik in uitrusting om me te helpen mijn werk te volbrengen.

Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst begon, gebruikte ik alleen een Canon 7D en een GoPro Hero. De camerarugzak die ik gebruik heet een Peak Design Travel Backpack. Het heeft ruimte voor een 13 ″+ laptop, jas en past ongelooflijk op alle 4 reiscamera's, lenzen %26 enkele accessoires als ik het nodig heb om perfect te zijn als handbagage van een vliegtuig en dagwandelingen met mijn camera-uitrusting. Als u geen Sigma USB-dock hebt, werken updates met sommige camera's als u de lens op de camera aansluit en de camera vervolgens via USB op uw computer aansluit.

Je kunt je kit onderweg toevoegen en upgraden, waardoor dit een camera is waar je waarschijnlijk niet snel uit zult groeien. De Canon-camera biedt geen ondersteuning voor touchscreen of 4K-video en heeft een lagere maximale ISO-waarde. We ontdekten ook dat de beeldkwaliteit van de E-M10 Mark IV een aanzienlijk beter dynamisch bereik bood dan de meeste smartphones of camera's met kleine sensoren. In de Rebel-lijn van Canon beginnen veel fotografen hun reis naar de wereld van reisfotografie.

In tegenstelling tot de vorige kwaliteiten was het uitzonderlijke vermogen van de camera om te fotograferen met een buitengewone resolutie van 20,2 MP het centrale punt dat ik benadrukte. Als uw reis serieuze buitenactiviteiten omvat, rotsklimmen, snorkelen, paragliden of iets dergelijks, overweeg dan een GoPro-actiecamera. Als u het rechtstreeks op uw telefoon hebt, kunt u direct bewerken, of het nu gaat om afbeeldingen van uw mobiele camera of uw DSLR. De grootte van je camera is een belangrijke overweging tijdens het reizen, en dat is waar de point-and-shoot echt schittert - het is een van de kleinste van alle camerakits die er zijn.

Een ding om te overwegen bij spiegelloze camera's is dat u gedwongen bent te vertrouwen op de digitale zoeker of het LCD-scherm om uw beeld te kaderen. Ik heb altijd al een kleine systeemcamera gewild die bijna zakformaat is, uitstekend om altijd bij me te dragen, me niet verzwaart en gemakkelijk te gebruiken is. Een spiegelloze camera zal goedkoper zijn dan een DSLR in termen van de body en alle lenzen en accessoires. Maar ik heb in de loop der jaren veel camerarugzakken gehad en elke fotograaf zal andere eisen stellen.

Mijn reisfoto's profiteren van de focus op gezicht en ogen en IBIS dat me ertoe bracht dit meesterwerk te eren als de beste lichtgewicht camera voor reisfotografie. Als je foto's wilt maken bij weinig licht zonder je flitser te gebruiken, wil je op zoek naar een camera met een diafragma van minimaal F1,8 zoals de iPhone XS of de OnePlus 6T, die respectievelijk een diafragma hebben van F1,8 en F1,7. .

Leave Message

All fileds with * are required