Welke camera gebruiken de meeste fotografen?

De DSLR is de digitale versie van de analoge spiegelreflexcamera (Single Lens Reflex). De afgelopen 15 jaar is de DSLR een van de meest gebruikte soorten camera's, vanwege het scala aan functies en de mogelijkheid om professionele beeldkwaliteit te produceren. Door Hannah Rooke gepubliceerd 7 juni 22 De beste professionele camera's leveren beelden van hoge kwaliteit, nauwkeurige AF, snelle burst-modi en minimaal 4K-video. Dit betekent dat het vinden van de juiste camera volledig afhangt van wat je uit je kit nodig hebt.

Als je ondertussen een videograaf bent (of je maakt regelmatig video voor je werk), dan ben je op zoek naar een hele andere reeks functies, waarbij niet-bijgesneden opname, codecs en framesnelheden veel belangrijker worden dan autofocusmodi en sensorgrootte. Als je in de eerste plaats een videograaf bent, wil je misschien onze speciale gids voor beste 4K-camera's voor video (opent in nieuw tabblad) bekijken, of de beste camera's voor vloggen bekijken (opent in nieuw tabblad). Serieuze filmmakers kunnen het beste onze gids voor de beste bioscoopcamera's bekijken (opent in nieuw tabblad). Bovendien wordt de markt voor middenformaatcamera's (opent in nieuw tabblad) alleen maar competitiever.

De release van de compacte en relatief betaalbare Fujifilm GFX 100s (opent in een nieuw tabblad) heeft zeker de aandacht getrokken, waardoor het middenformaat iets toegankelijker werd. Hoewel je middenformaatcamera's nooit 'goedkoop' zou kunnen noemen, voegt de Hasselblad 907X 50C (opent in nieuw tabblad) zich bij de GFX 100s met een goedkoper prijskaartje. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog steeds genoeg oogstrelend dure modellen, waaronder de briljante Phase One XT (opent in nieuw tabblad). Canon biedt een breed scala aan professionele lenzen en produceert enkele van de meest gewaardeerde professionele camera's.

De beste Canon-camera's (opent in nieuw tabblad) staan van oudsher bekend als zijn DSLR's, vooral in professionele kringen, maar het verlegt zijn aandacht groothandel naar zijn nieuwe spiegelloze EOS R-systeem, en de originele EOS R (opent in nieuw tabblad) en beginnersgerichte EOS RP (opent in nieuw tabblad) waren slechts de opening salvo — de EOS R5 is de camera die onze aandacht heeft getrokken, en die van elke andere professionele fotograaf die er is, vermoeden we. Als fotocamera is de Canon EOS R5 gewoon Canons beste product ooit. Het is de perfecte samensmelting van de vorm van de EOS R, de functie van de EOS 5D en de professionele autofocus van de EOS-1D X. Als je een stills- of hybride shooter bent die tussen fotografie en videografie fladdert, is dit een van de beste camera's die je ooit zult gebruiken.

Het heeft om de verkeerde redenen enige aandacht getrokken, met name oververhitting (of de dreiging ervan) bij het opnemen van 8K-video, maar dit mag geen afbreuk doen aan de buitengewone mogelijkheden van deze camera. Het is niet overal perfect in, maar gezien de resolutie, de framesnelheid en de videomogelijkheden gecombineerd, is dit echt een historische camera. Bovendien - en dit klinkt misschien een beetje vreemd - heeft de komst van de veel duurdere Sony A1 nodig om te beseffen hoe goed de Canon EOS R5 eigenlijk is. Sony lanceerde zijn full-frame spiegelloze camerasysteem helemaal opnieuw, en hoewel je oudere Alpha-lenzen kunt gebruiken die zijn ontworpen voor zijn spiegelreflexcamera's op de nieuwe A7- en A9-carrosserieën, kun je in de praktijk veel beter investeren in native FE-lenzen.

Er zijn nu 31 native FE-lenzen en er komen er nog meer, dus hoewel ruilen naar Sony in eerste instantie duur kan zijn, hebben deze camera's veel meer native lensondersteuning dan andere spiegelloze cameramerken. Totdat we de Canon EOS 1DX Mark III in handen kregen, was de Sony A9 II verreweg de snelste full-frame sportcamera die we ooit hadden gebruikt. Het feit dat het nog steeds een stuk kleiner is dan de 1DX Mark III is een groot verkoopargument, plus het heeft een razendsnelle processor en het autofocussysteem is buitengewoon indrukwekkend. Het beschikt over een Transfer %26 Tagging-systeem waarmee u tot 50 seconden spraak kunt vastleggen en converteren naar een bijschrift voor afbeeldingen, plus de snelheid van beeldoverdracht is enorm verbeterd, wat geweldig nieuws is voor pers- of sportfotografen die snel afbeeldingen moeten leveren.

Het kan tot 20 fps opnemen met behulp van de elektronische sluiter en het 3-inch kantelbare touchscreen LCD. Het heeft niet de handige Pro Capture-functie die je op Olympus-camera's zou vinden, maar gezien wat het wel te bieden heeft, kunnen we dat vergeven. De A7R IV is Sony's nieuwe full-frame spiegelloze camera met de hoogste resolutie, met een recordbrekende 61 miljoen pixels en toch in staat om continu te fotograferen met 10 fps. Het heeft ook de gebruikelijke zeer goede 4K-videomogelijkheden van Sony, hoewel nog steeds beperkt tot 30p.

De nieuwste versie van Sony's eye AF is echter verbluffend effectief bij het volgen van portretonderwerpen, zelfs bij continue AF. Hoewel de Sony A9 is ontworpen voor buitengewone snelheid en reactievermogen, is de A7R Mark IV veel geschikter voor allround fotografie op het hoogste kwaliteitsniveau. Het zet de 'R'-lijn voort door de hoogste resolutie van elke full-frame camera te bieden, maar hoewel de burst-opname van 10 fps er goed uitziet op papier voor sportfotografie, heeft hij niet de buffercapaciteit en het reactievermogen van de A9, dus de hoge framesnelheid is handig om te hebben, maar de A7R Mark IV zou niet jouw eerste keuze voor sport. Echter, voor regelrechte resolutie regeert de A7R Mark IV oppermachtig, en niet alleen in het Sony-kamp, maar ook onder full-frame camera's in het algemeen.

Je moet overschakelen naar middelgroot formaat om dit te verslaan, met alle kosten en beperkingen die daarbij horen. Zelfs de nieuwe Sony A1 (opent in nieuw tabblad), voor twee keer de prijs, kan deze resolutie niet evenaren. Net als Canon biedt Nikon ook een enorm scala aan professionele lenzen en een keuze aan professionele camerabehuizingen. Nikon heeft ook zijn eerste stappen gezet in de full-frame spiegelloze markt met de Nikon Z6 en Z7 en, net als bij de Canon EOS R, deze camera's kunnen bestaande huidige Nikon DSLR-lenzen gebruiken, zonder beperking, via een adapter, zodat Nikon-gebruikers stap voor stap een 'sidegrade' tot spiegelloos kunnen proberen in plaats van dat te moeten doen een heel systeem verwisselen.

Fujifilm heeft twee afzonderlijke lijnen professionele camera's: de APS-C X-serie en de middenformaat GFX-serie. Het vlaggenschip X-T4 is het nieuwste aanbod in de X-reeks en een van de goedkoopste camera's op onze pro-lijst, maar het is een ongelooflijke camera voor zowel video als foto's. Met het GFX-assortiment heeft Fujifilm iets gedaan dat niet veel andere cameramerken hebben beheerd - het heeft middenformaatfotografie betaalbaar gemaakt. De lancering van de GFX 100s was een spannend moment voor Fujifilm- en Fujifilm-fans die de hoge resolutie van de GFX 100 wilden, maar in een kleinere behuizing en voor bijna de helft van de prijs.

We waren er zo door overweldigd, in feite moesten we het vijf sterren geven in onze recensie. Het assortiment van Panasonic is nu verdeeld over de bestaande Micro Four Thirds-camera's met kleinere sensoren maar legendarische 4K-videomogelijkheden, en zijn nieuwe full-frame spiegelloze Lumix S-modellen - en zonder upgradepad tussen deze systemen. Er zijn momenteel een toenemend aantal native Lumix S-lenzen, dankzij de L-Mount Alliance en het werk van andere lensmakers zoals Sigma en Leica. Het Lumix S-systeem ontwikkelt zich snel, maar vereist zware investeringen in een geheel nieuw systeem.

De nieuwe Lumix S-reeks is een zeer interessante propositie voor professionele fotografen, vooral nu het assortiment lenzen met L-vatting nu vrij goed is en snel groeit. De Lumix S1R is het meest verleidelijke voorstel voor professionals en combineert 4K-video-opname met een snelle 6K-fotomodus en een enorme resolutie van 47,3 MP. De elektronische zoeker met 5,76 miljoen stippen is geweldig en de S1R verwerkt ook heel goed. De 24 MP Lumix S1 (opent in nieuw tabblad) is goedkoper en een beetje beter in video, maar dat is een kostenbeslissing - als je video echt serieus neemt, is de duurdere Lumix S1H (opent in nieuw tabblad) degene om voor te gaan.

Voor degenen die foto's willen maken, heeft Panasonic besloten om vast te houden aan zijn DFD-contrastsysteem (Depth From Defocus), dat supersnel en effectief is. Van wat we tot nu toe snel hebben, is de beeldkwaliteit erg goed, hij kan tot 75 fps opnemen in burse-modus (bij gebruik van de elektronische sluiter en AFS), hoewel dit wordt teruggebracht tot 8 fps bij opnamen met continue AF. De body is erg groot voor een Micro Four Thirds-camera - hij is zelfs groter dan sommige Sony A7-body's, maar de lenzen zijn nog steeds veel compacter en er is veel om uit te kiezen. Al met al is de GH6 ongelooflijk indrukwekkend en hoewel de startprijs behoorlijk hoog is, is hij nog steeds goedkoper dan de Sony A7S III en heeft hij 5,7K-opname en 25 MP stills.

Vergeleken met de spectaculaire ontwikkelingen van andere cameramakers, heeft Olympus er een vrij rustige tijd van gehad. Het wordt gesoldeerd met zijn relatief bescheiden Micro Four Thirds-formaat in een maalstroom van middenformaat bombshells en legers full-frame spiegelloze camera's. In deze omgeving lijkt een 20 MP Micro Four Thirds-sensor hopeloos overtroffen. De grootte van het MFT-formaat brengt aanzienlijke kosten- en gewichtsvoordelen met zich mee waarover de fans u maar al te graag vertellen.

Het is onwaarschijnlijk dat Olympus ooit de weerstand zal overwinnen tegen zijn kleinere Micro Four Thirds-sensorformaat, dat een kwart zo groot is als die in zijn full-frame rivalen, maar dat is jammer, want dit systeem heeft veel te bieden. De Olympus OM-D E-M1 Mark III is eigenlijk een zeer effectieve allround professionele camera voor algemene fotografie. Bij het fotograferen van sport zijn de autofocus en framesnelheid een goede match voor duurdere full-frame rivalen en de Pro Capture-modus (tot 60 fps) is gewoon verbluffend. Wanneer een hoge resolutie essentieel is, kunnen de opties van 50 MP en 80 MP het opnemen tegen veel middenformaatcamera's, weliswaar met statische onderwerpen die niet bewegen.

En wanneer u werkelijk alles fotografeert, presteert de beeldstabilisatie van 7,5 stops beter dan elke camera op de markt. DSLR of spiegelloos? Hoewel het soms voelt alsof spiegelloos de wereld overneemt, hebben de beste DSLR-camera's nog steeds hun voordelen en sommige, zoals de Canon EOS-1D X Mark III, zijn baanbrekend. Lees onze gids voor DSLR versus spiegelloze camera's als je het nog steeds niet zeker weet. Hannah studeerde Journalistiek en Public Relations aan de University of the West of England en ontwikkelde een liefde voor fotografie via een module over fotojournalistiek.

Ze is gespecialiseerd in portret-, mode- en lifestylefotografie, maar is recentelijk vertakt in de wereld van gestileerde productfotografie. Hannah heeft de afgelopen 3 jaar bij Wex Photo Video gewerkt als Senior Sales Assistant en heeft haar ervaring en kennis van camera's gebruikt om mensen te helpen de apparatuur te kopen die bij hen past. Met 5 jaar ervaring in het werken met studioverlichting, heeft Hannah veel succesvolle workshops gegeven om mensen te leren hoe ze verschillende verlichtingsopstellingen moeten gebruiken. De Canon EOS 1D X III is het vlaggenschip DSLR van het bedrijf, een camera die meestal wordt gezien in handen van professionele actiefotografen op grote evenementen.

Het is een stevige en robuuste kit, ontworpen voor snelheid en bestand tegen zware omstandigheden. Ze komen niet harder dan dit. Het korte antwoord is waarschijnlijk een DSLR. Het is betrouwbaar, stevig en uitbreidbaar met een groot aantal lenzen op de markt, geschikt voor elke stijl van fotografie.

Welk cameramerk je ook kiest, zoek naar een 35 mm-formaat DSLR voor de beste resultaten bij een modefotoshoot. Een van de meest populaire camera's voor modefotografen in Londen is de Nikon D850 vanwege de verbazingwekkende mix van resolutie, snelheid, prestaties en beeldkwaliteit - perfect voor het vastleggen van elke pose en beweging tijdens een shoot. De EOS 5D Mark IV is een professionele full-frame camera met een 30-megapixelsensor, een die geweldige kleurdiepte en dynamisch bereik biedt, zelfs bij hoge ISO's. De levensduur van de batterij is ongeveer vier uur, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw creatieve stroom onderbreekt.

En de 5D Mark IV beschikt ook over twee geheugenkaartsleuven, essentieel voor professionals die back-ups van hun werk ter plaatse nodig hebben. Als je wilt upgraden naar een full-frame camera, maar je bent nog niet klaar om over te stappen naar een professioneel model, dan is de Canon 6D Mark II de perfecte DSLR-camera op instapniveau voor portretfotografie. Het beschikt over een hoogwaardige 26-megapixelsensor en goede ruisprestaties bij hogere ISO-waarden, zelfs als het niet op hetzelfde niveau is als topcamera's op de huidige markt. De 6D Mark II bevat Dual Pixel AF met 45 cross-type AF-punten, zodat u scherpe beelden kunt garanderen, zelfs wanneer uw onderwerp in beweging is.

En dankzij continue opnamen van 6,5 fps kunt u af en toe een actiefoto vastleggen. De AF heeft het een beetje moeilijk in situaties met weinig licht, maar je kunt dit oplossen met Live View. Als u uw foto's wilt afspelen of opnamen wilt maken in Live View, gebruikt u het 3-inch flip-scherm met een aanraakscherm met verschillende hoeken. De behuizing van de 6D Mark II is licht van gewicht en de camera is stof- en waterbestendig.

Neem het dus gerust mee voor enkele portretfotoshoots in de buitenlucht onder alle weersomstandigheden. De grip is ook redelijk comfortabel. De 6D Mark II heeft een EF-vatting, zodat je hem kunt combineren met een breed scala aan lenzen die perfect zijn voor portretten. Als klap op de vuurpijl krijg je ook ingebouwde Wi-Fi, Bluetooth en GPS.

Als je op zoek bent naar de beste gewassensorcamera voor portretfotografie, dan is de Canon EOS 90D de juiste keuze. De sensor is 32,5 MP, wat een hogere resolutie is dan de hierboven aanbevolen full-frame 6D Mark II (hoewel de sensor kleiner is, een feit dat gepaard gaat met een reeks verschillen in lichtgevoeligheid, dynamisch bereik, enz. De bijgesneden sensor houdt dit model in de categorie prosument of liefhebber, maar dat betekent niet dat het geen uitstekende camera is. Voor sommige soorten portretten - bijvoorbeeld koppels of familiesessies - kun je absoluut professioneel werk doen.

Bij het fotograferen via de zoeker beschikt de autofocus over een traditioneel 45-punts cross-type systeem met gezichtsherkenning, wat meer dan genoeg is voor studioportretten. Als je actiefoto's wilt maken en de zoeker-AF het niet kan bijhouden, heeft de camera een sensor met hoge resolutie die helpt bij onderwerpherkenning en tracking (en hij heeft ook oogdetectie). En de Dual Pixel-autofocus beslaat 100% van het beeld verticaal en 88% horizontaal voor Live View-opnamen. Als je een professional bent die spiegelloze technologie wil omarmen, dan is de Canon EOS R5 een goede keuze, ervan uitgaande dat je de prijs kunt betalen.

De EOS R5 bevat een 45-megapixel full-frame sensor die is ontworpen voor professionele fotografie (als je op zoek bent naar de amateurversie, moet je eens kijken naar de zeer capabele EOS R. Voor maximale flexibiliteit heeft de EOS R5 tot 8 stops trillingscorrectie; op die manier kun je portretten uit de hand maken, zelfs bij weinig licht. Het heeft ook twee geheugenkaartsleuven, een optionele batterijgreep, de mogelijkheid om foto's en video's met een voice-tag te taggen, en vele andere functies die het de perfecte metgezel maken voor uw fotoshoots. En voor degenen die graag buiten werken, is het weer-, druppel- en stofdicht.

De Nikon D850 is een geavanceerde full-frame DSLR met een krachtige 45,7 MP en is in staat om prachtige portretten te maken, zelfs als hij omvangrijker is dan de concurrentie. Voor actiefoto's krijgt u tot 7 fps continu-opnamen. De D850 beschikt ook over focuspeaking (alleen bij handmatige scherpstelling), waarmee u het scherpste gebied in het beeld kunt identificeren door een kleuroverlay weer te geven. Als u de voorkeur geeft aan autofocus boven handmatige scherpstelling, zult u dol zijn op het 153-punts AF-systeem.

De Nikon D850 is ontworpen voor lenzen met F-vatting, en dat zijn er veel; met zo'n breed glasbereik kunt u zorgen voor maximale optische kwaliteit voor alle soorten portretten. De Nikon D780 is Nikon's nieuwste full-frame DSLR op instapniveau, met 24,5 megapixels, goed dynamisch bereik en uitstekende kleurnauwkeurigheid. De Nikon D7500 is Nikon's beste APS-C DSLR tot nu toe, en hoewel niet zo krachtig als zijn full-frame broers en zussen, is hij nog steeds in staat om prachtige portretfotografie te maken. De 20,9-megapixelsensor kan redelijk goed omgaan met omstandigheden met weinig licht en behoudt veel details, zelfs bij hoge ISO's.

Het AF-systeem heeft 51 scherpstelpunten voor snelle autofocus en presteert goed, zelfs bij grillige onderwerpen (bijv. De D7500 heeft een frame van koolstofvezel, waardoor hij erg licht en draagbaar is. Het is echter niet schokbestendig, dus je moet voorzichtig zijn bij het fotograferen in zware omstandigheden. Deze 20,9-megapixel spiegelloze camera op instapniveau is ontworpen als overgangsmodel voor videomakers die over het algemeen met een smartphone werken, maar laat je daar niet door misleiden; de Z50 is een uitstekende portretfotografiecamera, vooral voor beginners en halfgevorderde fotografen.

De Z50 is gemakkelijk te gebruiken en de interface is zeer intuïtief, plus het 3,2-inch scherm klapt 180 graden. U kunt de SnapBridge-app gebruiken om snel foto's te delen op sociale media. De Nikon Z50 heeft 20 creatieve modi, waaronder leuke effecten, om je portretten op te fleuren. De Z50 presteert het beste met Nikon Z-mount DX-lenzen, maar hij is compatibel met alle Nikon Z-lenzen, en u kunt ook Nikon F-mount lenzen zonder kwaliteitsverlies aanpassen voor een nog groter scala aan keuzes.

De 209 autofocuspunten bedekken meer dan 80% van de sensor (zowel verticaal als horizontaal), terwijl de oogdetectie u in staat stelt om consistent scherp te stellen. En de Z50 stelt scherp tot -4 EV, zodat je lang nadat de zon is ondergegaan kunt fotograferen. De Sony a7 IV is een gloednieuwe full-frame camera met een 33-megapixelsensor, BIONZ XR-verwerkingsengine en geavanceerde autofocustechnologie; met andere woorden, hij is uitgerust met enkele van de nieuwste en beste functies van Sony en is een van de beste allround spiegelloze camera's die momenteel op de markt zijn. De sensor behoudt fijne details en bereikt een vloeiende gradatie, zelfs bij hoge ISO-instellingen.

En het beschikt over een dynamisch bereik van 15 stops dat u portretten van uitstekende kwaliteit geeft, zelfs in de meest uitdagende belichting. De HVL-F60RM2 heeft ook een roterende kopfunctie genaamd Quick Shift Bounce voor flexibele positionering wanneer u de flitser laat stuiteren voor zacht verlichte portretten. De Sony a7C is een kleine en lichte full-frame camera, perfect voor casual portretten, openhartige opnamen en zelfs straatportretten. De 24,2 megapixelsensor heeft een dynamisch bereik van 15 stops en ondersteunt 16-bits verwerking en 14-bits RAW-uitvoer.

De autofocus maakt gebruik van Real-Time Tracking, Eye AF en beschikt over maar liefst 693 fasedetectiepunten, die 93% van het beeldgebied beslaan, samen met 425 contrastdetectiepunten voor extreme nauwkeurigheid, zelfs bij het maken van portretten met een drukke achtergrond. De Olympus OM-D E-M5 Mark III is een 20-megapixel Micro Four Thirds-camera, en dankzij een compact en lichtgewicht ontwerp is hij perfect om overal mee naartoe te nemen. Vanwege de weersbestendigheid kunt u de E-M5 Mark III gebruiken voor buitenportretten en actiefoto's. Voor urenlang gebruik wilt u misschien een externe grip krijgen; het lichaam is relatief dun en niet bijzonder comfortabel om vast te houden.

De Fujifilm X-T4 is de perfecte oplossing als u uw portretfotografie wilt aanvullen met beelden van achter de schermen of commerciële video - of als u een allround ongelooflijke portretcamera met een retro-uitstraling wilt. De X-T4 heeft een burst-modus van 15 fps, wat zeker snel genoeg is voor die actiebeelden van een fractie van een seconde. Je krijgt ook een snelle scherpstelling van 0,02 seconden met 425 AF-punten. En als je buitenportretten wilt maken, is de Fujifilm X-T4 stof- en vochtbestendig.

En vergeet de 85 jaar ervaring van Fujifilm in kleurtechnologie niet over het hoofd. Dit zorgt voor nauwkeurige en levendige kleuren, en je krijgt ook tal van filmsimulatiemodi voor nostalgische fotografen. Controleer de prijs Pro-fotografen zijn dol op deze omdat deze niet alleen een onderscheidende resolutie heeft, maar ook snelheid heeft met een maximale continue opnamesnelheid van ongeveer 9 fps. Bovendien beschikt het over een resolutie van 45,7 megapixels.

Enkele van de andere functies die het een plek op deze lijst opleveren, zijn onder meer: Dit zijn slechts enkele van de voordelen die de Nikon D850 biedt. Er is nog veel meer om van te genieten, wat verklaart waarom het een topkeuze is voor veel professionele fotografen. Prijs controleren Dit is een spiegelloze camera die zijn DSLR-tegenhangers een run voor hun geld geeft. De technologie lijkt erg op die van de Nikon D850 die hierboven al is beschreven.

Interessant is dat het de eerste spiegelloze camera van het merk Nikon is, maar door de bijna perfecte eigenschappen lijkt het alsof ze eerdere versies zijn geproduceerd. Prijs controleren Dit is weer een spiegelloze camera waar veel professionele fotografen de voorkeur aan geven. Met 42,2 megapixels, een maximale continue opnamesnelheid van 10 fps, is deze camera er een die waar voor zijn geld geeft. Het heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan deze functies.

Hier zijn enkele andere dingen die u leuk vindt aan de Sony A7R III spiegelloze camera. Prijs controleren Deze is favoriet bij veel professionele pers-, actie- en sportfotografen. Het is een DSLR met 20,2 megapixels en een maximale videoresolutie van 4K. Het wordt ook geleverd met een 3,2-inch LCD-touchscreen.

Als je je afvraagt waarom het een favoriet is voor deze professionele fotografen, dan is dit waarom Als het gaat om professionele fotografen, zijn de 5 bovenstaande camera's enkele van de beste keuzes. Met de hierboven gemarkeerde functies - die slechts enkele zijn van wat hen onderscheidt - en het feit dat ze allemaal waar voor hun geld geven, is het duidelijk dat ze allemaal hun plek in dit bericht verdienen. Door middel van theorie en praktijk onderzoekt ze het culturele aspect van fotografie, hoe het ons helpt om ons tot elkaar, de wereld en onszelf te verhouden. De afweging is dat het veel moeilijker is om snel en snel te fotograferen met een camera als deze - maar dat is misschien oké, afhankelijk van het type fotograaf dat je bent.

Als je op zoek bent naar een camera die gemakkelijk de sportgames van je kinderen kan vastleggen, raadde Northup deze camera van Nikon aan, die een 4,9-sterrengemiddelde heeft van meer dan 300 B%26H Fotorecensenten. Dit Nikon-model is ontworpen voor professionele fotografen en serieuze hobbyisten en beschikt over een Expeed 5-beeldprocessor, waarmee fotografen stilstaande beelden met een hoge resolutie en full-frame 4K UHD-video kunnen maken. Ik heb een aantal eersteklas professionele modellen toegevoegd, maar je moet er rekening mee houden dat de beste camera voor portretfotografie niet de duurste hoeft te zijn; daarom vind je ook enkele instapcamera's en budgetbewuste aanbevelingen. Ditzelfde spiegelsysteem wordt gebruikt in DSLR-camera's, maar in plaats van een beeld op een filmrol te creëren, slaan DSLR-camera's visuele informatie op een geheugenkaart op.

Er zijn momenteel honderden DSLR-camera's op de markt en het kan een uitdaging zijn om een model te kiezen dat zowel bij uw doel als bij uw budget past. Om uw zoektocht te starten, definieert u eerst uw doel, adviseerde David Hume Kennerly, die als fotograaf van het Witte Huis diende voor Gerald R. Als je een toekomstbestendige hybride camera nodig hebt die vrijwel elk onderwerp kan opnemen en 8K-video kan vastleggen, dan is de Nikon Z9 de beste die je kunt kopen. Shilo raadde dit model aan voor de beginnende fotograaf, omdat het wordt geleverd met de gebruiksvriendelijke 18-55 lens.

De spiegel van de DSLR geeft echter wel een voorsprong op spiegelloze camera's (en natuurlijk op smartphones). Er zijn andere dingen die hier aantoonbaar teleurstellend zijn, voornamelijk het ontbreken van 4K-video-opname, maar het is niet echt een camera gericht op videografen, dus dat is begrijpelijk. Gebruikers kunnen genieten van de Blackmagic RAW- en ProRes-codecs, verbluffende vooraf ingestelde LUT's, allemaal bewerkt in Blackmagic's eigen DaVinci Resolve Studio-software die bij de camera wordt geleverd. Je hebt niet langer één camera nodig voor studiowerk en een andere volledig om mee te nemen naar het circuit - als je één camera hebt die alles doet, kun je uiteindelijk minder uitgeven dan je zou kunnen.

.

Leave Message

All fileds with * are required