Welke camera heeft de beste kwaliteit voor fotografie?

Door Mark Wilson laatst bijgewerkt 12 juli 22 De A7 IV profiteert ook van Sony's toonaangevende autofocusvaardigheden, plus upgrades zoals 10-bit video-ondersteuning en een schijnbaar eindeloze bufferdiepte met een CFexpress-kaart. Uit onze tests is gebleken dat deze buffer genereuzer is dan de meeste fotografen nodig hebben, waarbij de beeldkwaliteit meer neigt naar resolutie dan naar prestaties bij weinig licht. Niet iedereen heeft een full-frame camera nodig - en net als de Fujifilm X-T4 (zie nr. 2 hierboven) maakt het OM-1 systeem gebruik van de voordelen van zijn kleinere sensor om een aantrekkelijk alternatief te creëren voor diegenen die prioriteit geven aan grootte, veelzijdigheid en een leuke handheld-ervaring.

Dankzij de nieuwe gestapelde Micro Four Thirds-sensor, de eerste in zijn soort, en een snelle TruePix X-processor presteerde de OM-1 bewonderenswaardig in de meeste van onze tests. Simpel gezegd, het is een van de leukste camera's die je kunt kopen. We ontdekten dat de OM-1 goed presteerde tot ISO 1600 en iets minder agressieve ruisonderdrukking had dan zijn voorgangers van Olympus. De computationele modi zijn ook de beste die je buiten een smartphone zult vinden, met mensen als High Res Shot, Live ND en Focus Stacking in de camera die de kleinere sensor enigszins compenseren.

Aan de andere kant is de autofocustracking niet helemaal op het niveau van Canon of Sony, en de bedieningselementen kunnen een beetje onhandig zijn. Die resolutie van 20 MP is ook niet enorm voor een camera van deze prijs. Maar als je die nadelen over het hoofd kunt zien, dan is de OM-1 (en zijn enorme assortiment Micro Four Thirds-lenzen) een prima metgezel. Deze functie, die u helpt de beeldkwaliteit te behouden terwijl u handheld fotografeert, is ook te vinden in sommige kleine Sony- en Olympus-camera's, maar geen van deze biedt de uitstekende bediening of reeks functies van de X-S10, gebaseerd op onze tests.

Het heeft een handig scherm met verschillende hoeken, geweldige bouwkwaliteit en maakt ook indrukwekkende 4K-video. Combineer hem met een eersteklas lens en je hebt een fijne reis- of straatcamera - dankzij de grote grip van de X-S10 past hij echter ook mooi bij langere lenzen. Op zoek naar een compacte spiegelloze camera om je fotografische vaardigheden te ontwikkelen? De OM-D E-M10 Mark IV is een van de beste opties die er zijn en biedt veel waarde gezien de functieset. Een handig neerklapbaar touchscreen en een goede ergonomie maken het een prima optie voor beginners die van een smartphone of compactcamera komen.

En omdat de E-M10 Mark IV een Micro Four Thirds-camera is, heeft hij een van de grootste selecties lenzen die er zijn, wat betekent dat het een model is dat echt met je mee kan groeien. Aan de andere kant mist het een microfoon of USB-C-poorten en blijft de autofocus een beetje achter op rivalen zoals de Sony A6100 (zie hieronder). Dus hoewel dit laatste een betere gok is voor sport- of actie-opnamen, hadden we het gevoel dat de E-M10 Mark IV een leukere camera is om in onze review te gebruiken en een van de weinige voor deze prijs is die beeldstabilisatie in het lichaam biedt, een erg handige bonus voor opnamen vanuit de hand. Deze lijst wordt gedomineerd door spiegelloze camera's, maar als je nog steeds de voorkeur geeft aan de voordelen van DSLRS - namelijk hun bediening, superieure batterijduur en waarde - dan is de Nikon D3500 de beste die er is voor beginners.

Hij neemt het stokje over van de enorm succesvolle Nikon D3400 en brengt een 24 MP APS-C-sensor en een ongelooflijke batterijduur van 1.550 schoten die het uithoudingsvermogen van de meeste spiegelloze camera's ongeveer drie keer overtreft. De Instax Mini 11 concurreert hier zeker niet met zijn meer gewaardeerde bedrijf als het gaat om pure fotokwaliteit. Maar is het een van de meest betaalbare, leuke manieren om direct te fotograferen? Absoluut. Het heeft niet de geavanceerdere bedieningselementen of modi van duurdere instant camera's, maar dat maakt ook deel uit van zijn aantrekkingskracht - dankzij het automatische belichtingssysteem kun je gewoon richten en fotograferen om mooie prints op creditcardformaat te maken.

Bijzonder vermeldenswaard is de autofocus van de EOS R5, die een zeer nauwkeurige en betrouwbare detectie en tracking van onderwerpen biedt - vooral als het gaat om mensen of dieren. Je krijgt ook een uitstekende EVF van 5,76 miljoen pixels, een lichaamsontwerp dat gemakkelijk bekend zal zijn bij mensen die afkomstig zijn van DSLR's, en de mogelijkheid om bursts te maken met 12 fps met de mechanische sluiter (of 20 fps met het elektronische equivalent). De videoprestaties, hoewel beperkt tot relatief korte bursts, blijven ook superieur aan die van de Nikon Z7 en Sony A9 II. Met een groeiende collectie (zij het dure) RF-lenzen is de Canon EOS R5 de volgende generatie spiegelloze camera waar professionele fotografen op hebben gewacht.

Landschapsfotografen eisen vaak megapixels, dynamisch bereik en weersbestendigheid - en de Sony A7R IV voldoet aan al die vakjes in stijl. De 61 MP-sensor levert ongelooflijke details en je kunt die resolutie verhogen met de Pixel Shift-modus. Niet dat het alleen comfortabel is om spectaculaire landschappen vast te leggen - je krijgt ook Sony's uitstekende Face and Eye AF-tracking voor menselijke onderwerpen. Het ziet er misschien uit als een DSLR van tien jaar geleden, maar de Canon EOS R3 is het huidige toppunt van spiegelloze prestaties.

Het combineert de hybride intelligentie van de EOS R5 met de stevige vormfactor van de 1D X Mark III en voegt ook een hele reeks innovatieve technologie toe aan de mix. De 24,1MP CMOS-sensor lijkt misschien een lage resolutie voor de prijs, maar het gestapelde ontwerp vertaalt zich in snelle raw-burst-opnamen van 30 fps. De EOS R3 kan ook intern 6K onbewerkte video opnemen met 60p. Met een vrij bescheiden burst-opnamesnelheid van 7 fps is het niet de beste keuze voor sport- of actiefotografie, maar de 6K-fotomodus (waarmee je 18 MP-foto's uit video kunt halen) compenseert dit tot op zekere hoogte, en het biedt verder een indrukwekkende beeldkwaliteit en een sterk verbeterde autofocusprestaties.

Dit voelt alsof de camera waarmee Panasonic zijn S-serie had moeten lanceren, en er zijn maar heel weinig rivalen voor deze prijs die de mix van grootte, prestaties en videofuncties bieden. Als je een stap verder wilt gaan dan full-frame, althans in termen van sensorgrootte, dan is de middelgrote Fujifilm GFX50S II misschien wel de camera voor jou. We ontdekten dat de enorme sensor, die ongeveer 1,7x groter is dan full-frame, indrukwekkende details, dynamisch bereik en prestaties bij weinig licht produceert, waardoor hij ideaal is voor iedereen die gespecialiseerd is in het fotograferen van landschappen, architectuur en zelfs portretten. Het belangrijkste om naar te kijken bij het kopen van een digitale camera is de sensorgrootte.

Groter is niet altijd beter, maar het is een goede gids voor wat voor soort camera het is, hoe duur de lenzen zullen zijn en op wie het is gericht. Over het algemeen zijn Micro Four Thirds- en APS-C-camera's voor zowel hobbyisten als professionals, terwijl full-frame modellen meestal uitsluitend bedoeld zijn voor gevorderde fotografen met grotere budgetten. Compactcamera's met 1-inch sensoren zijn bedoeld voor reiszoomlenzen en dagelijkse fotografie. Om te beginnen met de beste camera's voor beginners, raden we de Olympus OM-D E-M10 Mark IV aan als een van de beste aankopen die je kunt doen.

Het is een kleine, capabele spiegelloze camera met een stijlvolle retro-afwerking en het is een van de gemakkelijkste en leukste camera's om de basis te leren. De E-M10 Mark IV heeft nog veel meer geweldige functies. Ingebouwde optische beeldstabilisatie is een geweldige keuze voor een camera voor deze prijs, en hij maakt ook 4K UHD-video. Of je nu foto's, video's of een beetje van beide wilt leren maken, de Olympus OM-D E-M10 Mark IV is een geweldig startpunt.

Met compactcamera's is het echter een andere zaak, en tenzij je op zoek bent naar een heel groot zoombereik, is een smartphone nu misschien een perfect alternatief. Het is een verbazingwekkend goed gespecificeerde camera, met een gloednieuwe sensor met razendsnelle uitleessnelheid om het rollende sluitereffect te voorkomen dat video's die op camera's als deze zijn gemaakt kan teisteren. Dus of je nu op zoek bent naar een van de beste actiecamera's, beste DSLR's, beste spiegelloze camera's of de beste camera's om te vloggen, je vindt hier een goede keuze. De aanpassingsopties die beschikbaar zijn in camera's zoals de X-T3 zijn ook beschikbaar op de GFX 100 in continue autofocus (AF-C) -modus.

De bediening en ergonomie zijn een genot en herinneren ons eraan waarom fotograferen op een DSLR zo'n aangenaam tactiele ervaring is, en het is beschikbaar voor een welkome prijs voor liefhebbers - om nog maar te zwijgen van het feit dat je een optische zoeker krijgt, die veel mensen nog steeds verkiezen boven de elektronische zoekers op spiegelloze camera's. Micro Four Thirds-, Fujifilm- en Sony-camera's hebben de grootste selectie lenzen, terwijl Canon EOS M en Nikon Z achterblijven. Maar deze slanke, premium shooters richten zich op een zeer specifieke markt: fotografen die al een spiegelloze camera of spiegelreflexcamera en een heleboel lenzen bezitten, maar iets kleins willen als alternatieve optie. Het is vermeldenswaard dat de algehele prestaties van een camera drastisch kunnen variëren, afhankelijk van de lens die u gebruikt.

Het is een heerlijke bonus om mee te spelen met de filmsimulatiemodi van Fujifilm, waardoor dit een geweldige camera is om een dag te verliezen door gewoon mee te experimenteren. De Nikon Z7 II heeft dezelfde bouw en bediening als de Z7, Z6 en Z6 II, en het is de beste interface die tot nu toe beschikbaar is in een Nikon-camera. .

Leave Message

All fileds with * are required