Welke kleine camera is het beste voor fotografie?

Panasonic Lumix LX100 II · 6.Beste waterdichte camera · Beste full-frame compacts · De beste APS-C compact. Door Rod Lawton gepubliceerd 15 juli 22 Na maanden van lekken en plagen hebben we eindelijk een glimp opgevangen van de toekomst van de M-serie in de vorm van de Leica M11, en het is een van de technologisch meest geavanceerde afstandsmeters ooit gemaakt. Leica heeft niet al te veel gesleuteld aan de formule van een afstandsmetercamera, maar heeft veel slimme tweaks en functies toegevoegd. De full-frame sensor met drievoudige resolutie is een echt hoogtepunt, zodat je kunt fotograferen met 60 MP, 36 MP of 18 MP, die allemaal de volledige breedte van de sensor gebruiken.

Dit is geweldig voor het versnellen van uw workflow met kleinere bestandsgroottes, en fotograferen met 18 MP geeft u ook het voordeel van een onbeperkte burst-buffer. Hoewel we de Leica M11 nog steeds volledig moeten herzien, wijzen alle tekenen tot nu toe op een triomf. De Ricoh GR heeft een lange geschiedenis, zowel als compacte 35mm filmcamera van topkwaliteit en nu als digitaal model. De specificaties en de prestaties zien er nu echter een beetje achter op de curve in vergelijking met zijn nieuwste rivalen.

GR-fans, of GRIST's zoals Ricoh ze noemt, zullen dol zijn op deze update van een iconische camera. Maar in de wereld van cameratelefoons met meerdere lenzen zal de bredere aantrekkingskracht van deze compact met vaste lens waarschijnlijk beperkt zijn. Dit is een APS-C compact van prachtig formaat, ideaal om mee te nemen in de zak en voor discrete straatfotografie. Maar dit wordt verkocht tegen een luxeprijs waarvan we denken dat het moeilijk te rechtvaardigen is voor de functies die het biedt.

Wat is de beste compactcamera die je nu kunt kopen? We denken dat het de Fujifilm X100V is. Pocketable proporties en een stijlvolle premium constructie worden aangevuld door een vaste 23-mm-lens en snelle autofocus die betrouwbaar scherpe resultaten opleveren. Inlijsten is ook een genot, dankzij het kantelbare scherm en de hybride zoeker. Maar voor die prijs is het ook een relatief niche-optie, dus we hebben hieronder tal van alternatieven opgenomen.

Op zoek naar iets betaalbaarder? We raden de Sony Cyber-shot RX100 IV ten zeerste aan als de beste compactcamera voor kopers met een beperkt budget. Het is niet de nieuwste optie, maar het is een winnaar voor regelrechte waarde, waarbij een kleine behuizing wordt gecombineerd met een zeer capabele 1-inch sensor en handige verborgen zoeker. Natuurlijk moet u een filter toevoegen voor volledige weersbestendigheid en de kosten zullen voor sommigen onbetaalbaar zijn. Maar de X100V combineert een indrukwekkend scala aan functies in een gepolijste, premium body, met een throwback-stijl die hem onderscheidt van de massa - maar toch perfect in je zak past.

Het is verleidelijk om dit model hoger op te sommen, alleen voor de prijs-kwaliteitverhouding die het biedt. Het is niet het nieuwste model en heeft als gevolg daarvan niet de eersteklas prestaties van zijn nieuwere broers en zussen. De RX100 IV zit midden in de RX100-familie, en hoewel nieuwere modellen het verslaan voor burst-opnamen, autofocus en brandpuntbereik, zou dit goedkopere alternatief hen voor de meeste mensen nog steeds briljant van dienst zijn. Misschien wil je hem combineren met een aparte handgreep voor een betere hantering, maar als je een krachtige compact nodig hebt om in je zak te stoppen - en je wilt er geen fortuin aan uitgeven - dan zul je merken dat de RX100 IV genoeg biedt.

Sony's originele RX100 was een historische camera die een 1-inch sensor fuseerde in een compacte, metalen behuizing met de bedieningselementen en beeldkwaliteit die enthousiastelingen eisen. De RX100 VI gaat echter nog een aantal stappen verder, met een 'gestapeld' sensorontwerp voor snelle gegevensverzameling. Het is niet het nieuwste model van Sony, maar als je de microfoonaansluiting en video-autofocusvaardigheden van de Mark VII niet nodig hebt, dan biedt het wel een betere waarde. Die sensor betekent dat hij 4K-video, verbluffende 40x slow motion en stilstaande beelden opneemt met 24 fps in continue burst-modus.

Gedurende onze tijd met de camera heeft het bewezen in staat te zijn om een burst van 233 JPEG-afbeeldingen en 109 RAW-bestanden met 24 fps te maken - een grote verbetering ten opzichte van de 150 JPEG-opnamen en 77 raws van de RX100 V. Onze tests hebben aangetoond dat het mooi gedetailleerde, levendige beelden oplevert met een goed dynamisch bereik en geweldige ruisverwerking - meer dan genoeg om die kostbare reisherinneringen vast te leggen. De zoomlens is niet zo uitgebreid als sommige, maar de veelzijdige 15x zoom zou voor de meeste mensen meer dan genoeg moeten zijn en verslaat nog steeds comfortabel alle smartphones. Je krijgt (een weliswaar kleine) elektronische zoeker, maar er is ook 4K-video en een geweldige touchscreen-interface.

Als je op zoek bent naar een nette alles-in-één compactcamera die geweldige beelden levert, dan is dit het. Als het voornamelijk video is in plaats van stills die je zoekt van een compactcamera, dan is de Sony ZV-1 de beste optie die er is. Niet dat hij ook niet erg in staat is om stilstaande foto's te maken - hij heeft tenslotte dezelfde sensor en processor als Sony's nieuwste camera's uit de RX100-serie - maar de belangrijkste kracht van de ZV-1 zijn de videokrachten. Dat omvat de toonaangevende autofocuskrachten, waarmee het vasthoudend vastzit aan mensen en bewegende objecten in je frame.

Tijdens het testen ontdekten we dat het uitstekend werk levert door bewegende onderwerpen scherp te houden en onze ogen over het grootste deel van het beeld te volgen. Natuurlijk is de videokwaliteit van de 20,1MP 1-inch sensor ook ronduit indrukwekkend. Compactcamera's met sensoren groter dan 1 inch zijn doorgaans beperkt tot lenzen met een vaste brandpuntsafstand, wat geweldig is voor kwaliteit, maar minder voor flexibiliteit. Maar niet de Panasonic LX100 II; hij slaagt erin om een 17 MP Four Thirds-sensor - hetzelfde formaat als die in Panasonic's G-serie spiegelloze camera's - te combineren met een zoomlens gelijk aan 24-75 mm in 35 mm-termen, wat bewijst dat je soms kwaliteit en flexibiliteit tegelijk kunt krijgen.

De originele LX100 was een soort mijlpaal camera omdat hij iets soortgelijks aanbood, en deze nieuwste iteratie neemt het stokje over, met een nippy AF-systeem, robuuste behuizing, duidelijke 4K-video's en een handige elektronische zoeker als hoogtepunten. De tweede komst van de G5 X is een serieuze stapsgewijze verandering in styling en specificaties voor de serie. Voorbij is de schaal in DSLR-stijl ten gunste van een gestroomlijnd lichaam dat nog steeds een plezier is om vast te pakken, maar veel gemakkelijker in een zak te glijden is. Binnenin kan een nieuwe gestapelde CMOS-sensor van 20,1MP, aangedreven door Canon's DIGIC 8-engine, niet-bijgesneden 4K-beelden vastleggen, terwijl een frisse 24-100 mm-lens een royaal brandpuntbereik en een relatief groot maximaal diafragma biedt.

Qua prestaties vonden we de beeldstabilisatie van de Canon PowerShot G1 X Mark III indrukwekkend, waardoor scherpe opnamen mogelijk zijn, zelfs bij langere sluitertijden. De detailweergave is erg goed en de beeldruis wordt goed behandeld. Dunner en kleiner dan de G1 X Mark II - ondanks dat hij een grotere sensor had ingeperst, voelde de PowerShot G1 X Mark III veel beter en bevredigend in onze hand. Dat is te danken aan de gebeeldhouwde handgreep aan de voorkant, uitgesproken duimsteun en getextureerde grip.

Er is ook een ingebouwde elektronische zoeker, die mooi en helder is, en een verfijnd ontwerp met een gapless ontwerp voor uitstekende kijkhoeken en een responsieve aanraakinterface. Het zoombereik is een beetje bescheiden met 24-72 mm, maar er is niets anders zoals het. Het is geen geavanceerde compactcamera, maar de Fujifilm XF10 biedt solide APS-C-prestaties in een robuust, draagbaar pakket - en is nu goedkoper dan ooit. Met een aantrekkelijk, gestroomlijnd ontwerp is de XF10 een prettige camera om te gebruiken.

Het touchscreen kantelt niet, maar de interface is responsief, ondersteund door een handige AF-hendel aan de achterkant. Zoals je zou verwachten, levert de XF10 een betere beeldkwaliteit dan een smartphone of compact op instapniveau. Onze tests tonen aan dat details over het algemeen erg goed zijn over het hele frame, ruis goed wordt gecontroleerd en kleuren aangenaam zijn - hoewel er een lichte neiging tot overbelichting is. Minder indrukwekkend is de 4K-videokwaliteit.

Een framesnelheid van 15 fps zorgt ervoor dat beelden verspringend aanvoelen, terwijl een rolluik en gevoeligheid voor windruis het nut van films beperken. Het ontwerp is nog steeds aan de dikke kant, dus als je de kleinste Fuji instant camera wilt die blijft de Instax Mini LiPlay. Dit laatste kost echter twee keer zoveel als de Instax Mini 11, dus we denken dat dit de betere keuze is voor iedereen die op zoek is naar een relatief compacte instant camera die de bank niet kapot maakt. In veel opzichten is de RX100 VII op dit moment het best compact.

Het autofocussysteem, ontdekten we, loopt comfortabel voor op elke andere zakcamera, volgt bewegende onderwerpen met grote betrouwbaarheid en maakt slim gebruik van de Face and Eye AF, zelfs in videomodus. De videokwaliteit is fantastisch, terwijl de beeldkwaliteit ook geweldig is. Maar dit alles heeft een enorme prijs, en voor veel mensen is het net iets te steil om de camera in de hoofdlijst op te nemen. Toch kunnen we het niet vermijden om het te noemen, omdat het een van de beste opties is die er zijn.

Als uw budget helemaal niet beperkt is, zult u geen krachtigere compact vinden dan de Mark VII. Maar als je graag enkele van de nieuwste autofocusfuncties en een microfoonaansluiting opoffert, bekijk dan de RX100 VI (positie), die het grootste deel van zijn prestaties iets minder geld biedt. Als je enige algemene kennis hebt over camera's, kijk dan zeker eens naar de sensorgrootte, want Micro Four Thirds- en APS-C-opties zijn net zo goed voorhanden als 1-inch opties. Kijk ook eens naar het type zoeker - of in ieder geval of de camera waar je naar kijkt er een heeft of niet.

De meeste compactcamera's hebben een elektronische zoeker, maar een klein aantal heeft een optische zoeker. We gebruiken hem zowel handheld als op een statief om een idee te krijgen van waar de sterke punten liggen en de opstartsnelheid te testen. We gebruiken ook een geformatteerde UHS-1-kaart en schieten in zowel raw als JPEG (indien beschikbaar), waarbij we de burst-opnamen en bufferprestaties testen. Dankzij de 17 Fuji-filmsimulaties en de nieuwe kleuren chroom- en chrome-blauw-effecten kun je scherpe, contrastrijke beelden maken die eruitzien alsof ze zijn gemaakt op je favoriete Fujifilm-filmmateriaal met een 35mm filmcamera.

Een belangrijke verandering in dit model zijn de filmprestaties, aangezien deze nu 4k-video ondersteunt bij 30p. Hoewel dit nooit een videocamera zal zijn, heeft het een verrassend goede output, wat meer dan genoeg is om je vakantie vast te leggen. Een ander leuk kenmerk van de Canon GX7 II is de lensregelring, die eenvoudig kan worden aangepast om een reeks functies te bedienen, van de 3 componenten van de belichtingsdriehoek, tot beeldverhouding of de zoom. Ik vind het ook geweldig dat LCD de brandpuntsafstand van de optische zoom weergeeft terwijl je zoomt, dus je kunt het bijvoorbeeld instellen op 35 mm, en het daar laten staan als dat je voorkeur is bij het fotograferen van priemgetallen - dit is wat ik deed omdat ik zelden op 24 mm fotografeer.

Het onderstaande schot was er een van de ongeveer 30 snel achter elkaar - mijn zoon sprintte eigenlijk langs de touwbrug en de RX100 VII miste geen beat met de focus. Dynamisch bereik op de Sony RX100 VII is behoorlijk - originele RAW duwde 3,5 stops (beeldruis is grotendeels te wijten aan het zwaar gecomprimeerde GIF-bestand). De onbewerkte beeldkwaliteit is ook behoorlijk indrukwekkend, met een behoorlijk dynamisch bereik van de nieuwe APS-C-sensor van de GRIII. Het is absoluut een stap hoger dan de GRII, want de 8 extra megapixels maken de beelden niet alleen scherper, ze geven je ook extra bijsnijdmogelijkheden.

De lensbreedte blijft hetzelfde - 18,3 mm (28 mm equivalent), en daar ben ik blij mee. Een brandpuntsafstand van 28 mm is leuk en gemakkelijk te fotograferen. Het geeft je een uniek perspectief dat de kijker onderdompelt in de opname, zonder het te overdrijven en te breed te worden of te veel vervorming toe te voegen. Je kunt altijd in de postproductie bijsnijden in het beeld, dankzij de extra megapixels.

De beelden zijn wijd open geschoten en hebben een 3D-achtige kwaliteit, met een vlijmscherp brandpunt dat snel maar vloeiend terugvalt tot boterzachte bokeh. Een uniek kenmerk van de Leica Q2 zijn de opties voor het bijsnijden van frames in de camera, waarmee u kunt fotograferen met een frame van 35 mm, 50 mm en 75 mm, wat resulteert in respectievelijk 30, 14,7 en 6,6 MP beelden. Als je smartphone niet genoeg is, bekijk dan de beste compactcamera's die je kunt kopen Hoewel het veilig is om te zeggen dat de markt voor compactcamera's enorm is beïnvloed door de opkomst van de smartphone, kunnen degenen die iets extra's nodig hebben toch profiteren van de beste compactcamera. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom kiezen voor een zelfstandige camera een beter idee kan zijn dan uw smartphone.

Dat kan een grotere sensor zijn, een langere of flexibelere zoom, betrouwbare batterijduur, robuuste mogelijkheden of een soort combinatie van alle drie die u ertoe brengt te investeren in een van de beste compactcamera's. Het kiezen van één camera als de beste compactcamera is niet bijzonder eenvoudig. Veel van de modellen op deze lijst hebben verschillende doeleinden, dus het hangt er echt van af wat je zoekt. Dat gezegd hebbende, als je een fantastische allrounder nodig hebt, dan is de ultieme compactcamera de Sony RX100 VII.

Dit fantastische model levert de goederen echt, maar je betaalt er ook een aardige cent voor. Als uw budget iets beperkter is, is het de moeite waard om oudere modellen in de RX100-reeks te onderzoeken. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is er maar een beperkt aantal camera's die elk vakje voor je aanvinken. Waarschijnlijk de dichtstbijzijnde (niet-robuuste) optie is de Sony RX100 VII.

Het is zakvriendelijk, heeft een behoorlijk zoombereik, geeft je volledige handmatige bediening en opnamen in onbewerkte indeling en bevat ook 4K-video- en blogger-vriendelijke functies. Je betaalt echter wel een prijs voor die perfectie, dus als je een compromis kunt sluiten over ten minste één van de functies, is er misschien iets dat logischer voor je is. Als de robuustheid van je camera de belangrijkste factor is, is de Olympus Tough TG-6 de beste optie, die een kleine sensor heeft, maar diep onder water kan worden genomen en relatief straffeloos kan worden rondgeslagen. Vloggen is de laatste tijd in wezen een eigen categorie geworden.

Op dit moment is een van de beste camera's voor vloggers de Sony ZV-1, die veel van dezelfde specificaties deelt als de Sony RX100 VII, maar gericht is op videogebruikers in plaats van stills. Ten slotte, als de best mogelijke beeldkwaliteit helemaal bovenaan je lijst staat, is het de moeite waard om na te denken over iets dat een zeer grote sensor heeft, maar een vaste lengte. Wat je verliest aan flexibiliteit, maak je goed in uitstekende beelden. De beste modellen die aan deze beschrijving voldoen, zijn de Fujifilm X100V - die uitstekend is voor straatfotografie.

Het heeft een APS-C-sensor, maar je kunt zelfs nog een stap verder gaan en een Leica Q2 oppikken, die beschikt over een volformaat sensor. Kortom, dit is een geweldige allrounder, die goed concurreert met de Sony RX100 VII-reeks voor een meer betaalbare prijs. Je krijgt niet zo'n geavanceerde technologie als de Sony biedt, maar aan de positieve kant gaat het een beetje beter. Als je een vlogger bent, kijk dan eens naar de Canon G7X Mark III, die je kunt koppelen met een externe microfoon voor een beter geluid.

Als u de ultieme beeldkwaliteit in zakformaat wilt, dan kunt u niet ver fout gaan met de RX100 VI. Dit is nu het model van de laatste generatie, dus het is betaalbaarder dan de aanvankelijke hoge vraagprijs, wat betekent dat het nog steeds zijn plaats verdient op de lijst met beste compactcamera's. Als je niet helemaal het budget hebt voor de FZ2000 of een van de andere beste compactcamera's, overweeg dan in plaats daarvan de FZ1000 II. Ontworpen als een vernieuwing van de originele FZ1000, is het een goede optie als je niet meer dan een 16x optische zoomlens nodig hebt en wat geld wilt besparen.

De Fujifilm X100V is een upgrade van de X100F (de camera waarmee ik fotografeer), en staat bekend als een uitstekende keuze voor compactcamera's. Het mooie ontwerp in zakformaat is een van de redenen waarom ik me aangetrokken voelde tot de Fujifilm-lijn van zakformaat camera's. Dit vertegenwoordigt het verschil tussen de kleinste en grootste vergroting die de lens van de camera kan bereiken. Een camera met een 10x optische zoom kan objecten dus 10x groter laten lijken in het beeld in vergelijking met wanneer de camera is uitgezoomd.

Megapixels verwijzen enkel naar het aantal pixels dat de sensor van de camera heeft. Dus 12 megapixels is 12 miljoen pixels, en zou een afbeelding van 4000 pixels breed en 3000 pixels hoog zijn. Gelukkig zijn fabrikanten bijna over de megapixeloorlog heen, wat een goede zaak is, want zolang je meer dan ongeveer 12 megapixels hebt, ben je klaar om te gaan. In sommige gevallen, zoals smartphones, is minder megapixels eigenlijk beter, omdat je waarschijnlijk betere prestaties bij weinig licht krijgt, omdat elke pixel op de sensor groter kan zijn.

Maar ja, tenzij u van plan bent uw afbeeldingen af te drukken op doeken ter grootte van een billboard, kunt u in wezen de megapixelmarketing negeren. Houd er rekening mee dat fabrikanten een beetje stiekem kunnen zijn als het gaat om het beschrijven van sensorafmetingen, vooral in compactcamera's. Ze kunnen bijvoorbeeld praten over het hebben van een „1-inch sensor”. Over pixels gesproken, wees op uw hoede voor hoge megapixelnummers.

Naar mijn mening is alles boven de 16 MP een waarschuwingssignaal dat de fabrikant je probeert te overtuigen met hoge cijfers - je wilt echt minder megapixels, omdat elke pixel dan groter kan zijn om meer licht op te vangen. Samsung's vlaggenschip Galaxy-telefoons staan bekend om hun superieure fotografiemogelijkheden, en de Galaxy S21 Ultra is daarop geen uitzondering. Combineer dat met pixelgroottes van 0,8 µm-1,4 µm pixels en OIS - allemaal verpakt in een waterbestendige smartphone, het is geen wonder dat het meestal bovenaan de stapel wordt gevonden wanneer mensen camera's voor smartphones beoordelen. Als je een Apple-fan bent, overweeg je waarschijnlijk niet eens de andere telefoons in deze lijst en maak je een bijenlijn voor de iPhone 12 Pro, ondanks dat het een van de duurste opties in de lijst is.

Het is misschien duur, maar Apple maakt tenminste telefoons met geweldige camera's. De iPhone 12 Pro biedt een reeks op fotografie gerichte functies die het een waardevolle upgrade maken ten opzichte van eerdere iPhone-modellen. Je krijgt 3 12-megapixelcamera's met brede, ultrabrede en 2x telezoom. Er is ook een ingebouwde LIDAR-scanner, die zorgt voor prachtige nachtfoto's, evenals een nieuwe RAW-modus.

Een goede keuze als je een Apple-persoon bent. Sony heeft een uitgebreid assortiment RX100-camera's, met tot nu toe zeven modellen. Dit, de originele versie, was een van de eerste compacte reiscamera's met de grote 1-inch sensor, evenals volledig handmatige bediening en RAW-opnamen. We gebruiken en zijn dol op de RX100 versie V, die een aantal upgrades biedt ten opzichte van dit model en beschikbaar is tegen een redelijke prijs.

Je kunt ook onderaan dit gedeelte kijken voor de nieuwste en beste versie. De Mark II is de opvolger van onze oorspronkelijk aanbevolen G9 X en beschikt over een snellere processor, waardoor hogere opnamesnelheden mogelijk zijn dan zijn voorganger. In vergelijking met eerdere camera's in de lijst heeft de G9X Mark II een groter sensortype van 1 inch, waardoor je betere foto's kunt maken bij weinig licht. Het is iets prijziger dan andere opties in onze lijst, maar die optische zoom is een duidelijke bonus in de categorie 1-inch sensor.

Er is ook een nieuwer model, de ZS200, die iets meer kost en ook een 15x optische lens heeft, al heeft het daardoor een smaller diafragma. Over het algemeen is dit een uitstekende optie voor diegenen die het niet erg vinden om absoluut draagbaarheid te verhandelen voor een verbeterde beeldkwaliteit. Als u in deze categorie valt, kunt u ook de Canon PowerShot G1 X Mark III overwegen, die een nog grotere sensor van APS-C-formaat heeft in een nog grotere behuizing. Net als het vorige model in de line-up, de VI, is deze camera een sprong ten opzichte van eerdere camera's in de RX100-serie, omdat hij een veel indrukwekkendere optische zoom heeft, gelijk aan 8x, met een 24 mm - 200 mm lens.

Het behoudt nog steeds de 1-inch sensor, dus je krijgt een betere beeldkwaliteit dan je gemiddelde compactcamera. Het is ook de eerste in de serie met een variabel diafragma dat iets langzamer is - we denken echter dat dit een redelijke afweging is vanwege de zoommogelijkheid. Het heeft ook beeldstabilisatie, een kantelbaar scherm en een elektronische zoeker. Voordelen van de GoPro zijn dat hij waterdicht is zonder behuizing tot 10 meter (met behuizingen die dieper beschikbaar zijn dan dit), en ze hebben een fantastische beeldstabilisatie.

Het heeft ook spraakgestuurde commando's. Op het moment van schrijven denken we echter dat de a6100 een van de beste budget spiegelloze camera's is voor op reis. De X-T30 heeft een 26,1MP-sensor van APS-C-formaat, uitstekende bouwkwaliteit en een reputatie voor het maken van prachtige, scherpe foto's. Als je een meer traditionele kiesinterface wilt, bekijk dan de Fuji X-S10, die vergelijkbare specificaties biedt, maar met de toevoeging van in-body stabilisatie.

Het hart van deze camera is een 32,5 MP sensor van APS-C-formaat. Dat is volledig beeldgestabiliseerd en ondersteunt fotograferen met 15 frames per seconde (mechanisch) en maar liefst 30 frames per seconde (elektronisch). Ze hebben ook niet bezuinigd op het gebied van functies. Je krijgt een 24,2 MP-sensor, 10 fps-opnamen, beeldstabilisatie in het lichaam, 4K-video, wifi, bluetooth, vari-angle touchscreen en weersbestendigheid.

Het beheert zelfs 740 opnamen op een lading. Een fantastische optie als je iets wilt met een full-frame sensor, maar in een relatief compact formaat. Qua specificaties biedt de Canon EOS R6 je een 20,1MP full-frame sensor, autofocus die zowel mensen als dieren kan volgen, burst-opnamen tot 20 frames per seconde, Wi-Fi %26 Bluetooth, 4K-video en een uitklapbaar touchscreen. Het wordt geleverd met een full-frame 33 MP verlichte sensor aan de achterkant, uitklapbaar LCD-scherm, een hoge verversingssnelheid (EVF), wifi, 10 fps burst-opnamen en een snel autofocussysteem met oogtracking van dieren en mensen.

Het heeft ook een uitstekende levensduur van de batterij met 610 opnamen per volledige lading, en is voorzien van weersafdichting. Het is een van de kleinere spiegelreflexcamera's die Canon heeft gemaakt en biedt geweldige prestaties voor een uitstekende prijs. Specificaties zijn onder meer een touchscreen, 24,2 MP-sensor, wifi, batterijcapaciteit van 1070 opnamen, 4K-video-ondersteuning en compatibiliteit met alle lenzen van Canon (en een groot aantal lenzen van derden). Met volledig handmatige bediening en de mogelijkheid om in RAW te fotograferen, plus een 1-inch sensor en uitstekende beeldkwaliteit, is dit veel meer dan „alleen een punt en shoot”.

Er zijn een aantal om uit te kiezen, waaronder betaalde opties zoals Adobe Lightroom Classic CC, Skylum Luminar AI en ON1 Photo RAW, evenals gratis opties zoals Darktable en Fotor. Met je vereiste voor iets lichts, maar dat ook een geweldige beeldkwaliteit heeft (en binnen het budget natuurlijk), zou ik waarschijnlijk de Sony Alpha 7c aanraden. Uitstekende autofocus, beeldstabilisatie van het lichaam, een full-frame sensor en een weerbestendig ontwerp, op de een of andere manier allemaal in een lichaam dat ongeveer 1 pond weegt. Heel erg bedankt voor deze zeer inzichtelijke en nuttige recensie.

Ik ben op zoek naar een compactcamera met goede optische zoommogelijkheden voor het fotograferen van mensen, landschappen en dieren in het wild tijdens mijn vakantie. Aangezien ik Zweeds Lapland ga bezoeken voor een week winterplezier, zou ik graag een camera willen die ook het noorderlicht kan vastleggen (autora). Welke compactcamera is een goede of zelfs de beste keuze. Leunde naar een Sony Cybershot DSC-RX 100-serie maar vond vi en vii vrij duur En niet zeker over optische zoom van v.

Dus als je iets heel compacts wilt, dan is de Sony RX100-reeks een goede optie. De kwaliteit is geweldig voor een compactcamera en je krijgt ook volledig handmatige bediening. Als je gewoon iets kleins wilt, dan zou je een van de spiegelloze opties kunnen overwegen, maar ze zijn niet altijd een stuk kleiner, dus een compact is waarschijnlijk een betere optie. Als u de kleinste Full Frame optie wilt — dan weegt deze basisoptie 450 gram+EF-lenzen.

Cannon M100+Viltrox 0,71x adapter maakt van uw APS-C een full-frame equivalent. Ik was op zoek naar functies van de standaard reiscamera en dit heeft veel geholpen. Sony RX100 VI is goed voor op reis? Ik zou waarschijnlijk een spiegelloze camera zoals de EOS M100 aanbevelen, omdat ze gemakkelijk op te pakken en te gebruiken zijn, en ook gemakkelijk te leren. Ik ken uw budget echter niet - de M100 bevindt zich aan de onderkant van het budget (hoewel het nog steeds een goede keuze is).

Als je echter meer geld te besteden hebt, zijn er ook andere opties ???? Een andere optie is de EOS M100, die iets kleiner is, maar vergelijkbare functies heeft. Het is misschien een goede balans tussen de twee opties ???? Bedankt voor je artikel, het was echt nuttig. Ik was de Nikon D3500 met een 18- 140mm lens al aan het overwegen als een goedkope reiscamera voor een aanstaande reis waar we eigenlijk alleen met het absolute minimum willen reizen. We kunnen dit als kitlens krijgen in Aus.

Ik vroeg me echter af wat de vergelijking is tussen de D3500 en de D5600 met de 18-140 mm die ook als kit verkrijgbaar is? Een beetje vertraging, maar ik dacht dat je geïnteresseerd zou zijn in de onlangs gelanceerde FZ-1000 II. Het heeft niet helemaal de zoom van de FZ330, maar de sensor is zowel groter als heeft hogere megapixels, dus als je het beeld bijsnijdt, krijg je waarschijnlijk dezelfde resultaten. Maar voor het geval je nog steeds op zoek was, dacht ik dat je het wel zou willen weten ????. Het is het soort camera dat voldoende prestaties levert om hem via uw smartphone te gebruiken, maar toch de afmetingen behoudt om ervoor te zorgen dat hij altijd in uw zak zit.

Voor degenen onder u die nog steeds niets van deze opmerkelijke camera uit de X-serie hebben gehoord, laten we eens nader bekijken waarom het nog steeds mijn favoriete zakcamera van het jaar is. Goede compactcamera's zijn geweldig voor draagbaarheid, gemak, betaalbaarheid en het gemak van fotograferen, terwijl ze enkele afwegingen maken op het gebied van potentieel en veelzijdigheid. Hoewel er een nieuwere versie van deze camera is - de Panasonic Lumix ZS200 - is dit oudere model nog steeds zeer capabel en bespaart u een beetje geld. Voor reizen zou ik waarschijnlijk een spiegelloze camera aanbevelen om het gewicht laag te houden, gecombineerd met een of twee lenzen.

De cursus behandelt vrijwel alles wat je moet weten, van de basis van hoe een camera werkt, tot compositie, licht en fotobewerking. Het heeft een veelzijdig zoombereik en een vrij snelle lens, maar de gestapelde 1-inch CMOS-sensor tilt deze compactcamera naar een hoger niveau. Ten slotte zou ik er ook aan willen toevoegen dat het de moeite waard is om een smartphone met een goede camera te kiezen, zelfs als je van plan bent een zelfstandige camera te kopen. Uiteindelijk heeft het vinden van de beste compactcamera voor jou veel te maken met wat en waar je van plan bent te fotograferen.

De buitenkant heeft minimale branding, de rubberen grip past zich perfect aan de hand aan en de knoppen passen mooi in de camerabehuizing. Als u de sprong wilt maken van de camera op uw smartphone naar een speciale camera, is het aanschaffen van een compacte camera of point-and-shoot camera een logische stap. Als je iemand bent die de voorkeur geeft aan het vastleggen van video boven stilstaande beelden, dan is het logisch om mollig te zijn voor deze camera - vooral omdat hij goedkoper is dan zijn RX100-neven. .

Leave Message

All fileds with * are required