Welke videocamera heeft de hoogste optische zoom?

Nog geen enkele digitale compactcamera heeft de Nikon P1000 overtroffen met zijn maar liefst 125x optische zoom (het 35mm camera-equivalent van 24-3000mm). Zo'n krachtige zoom betekent dat je de verste objecten kunt vastleggen, van verre dieren in het wild tot het oppervlak van de maan. Kom dichtbij en persoonlijk met onderwerpen op afstand met onze selectie van de beste zoomcamera's die u nu kunt kopen.Als zoomen echt uw belangrijkste zorg is, dan geeft de Nikon P1000 u het ultieme bereik - met enkele belangrijke compromissen. Met 65x is het een van de langste op de markt (zonder in het belachelijke gebied van de Nikon P1000 te komen), waardoor je een goed bereik hebt om vrijwel elk denkbaar onderwerp te fotograferen.

Er zijn tal van redenen waarom een camera uitgerust met een lange zoomlens de ideale oplossing voor u is. Als je een amateurfotograaf bent die op zoek is naar een camera met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is de Sony DSC-H300 een fantastische optie voor een instapmodel. De Nikon Coolpix P950 is een update van de P900 die nu is stopgezet, en biedt dezelfde 85x optische zoomlens, maar beschikt over 4K-video en een flitsschoen, die niet op het vorige model te zien waren. De camera beschikt over dezelfde gestapelde 20 megapixel BSI CMOS-sensor als de RX10 Mark II, die zowel high-speed continu-opnamen (met 14 fps) als snelle video mogelijk maakt.

De 65x optische zoom (21 mm-1.365 mm) maakt prachtige beelden en de Dual Sensing-beeldstabilisatiefunctie betekent dat u alle details vastlegt, precies zoals u van plan was. In tegenstelling tot de vorige Nikon-camera's van het P-model biedt de P1000 echter RAW-foto-opname, wat meer speelruimte zou moeten bieden als het gaat om ruisonderdrukking en belichtingsherstel. Camera's met optische zoom zijn ideaal voor allerlei soorten opnamen, waaronder reizen, landschapsfotografie, sportevenementen, dieren in het wild of elke situatie waarin u dichter bij uw onderwerp wilt komen zonder in te boeten aan beeldkwaliteit. Optische zoom daarentegen maakt gebruik van een reeks lenzen om het onderwerp in uw belichting te vergroten zonder digitale manipulatie, zodat uw onderwerp alleen wordt beperkt door de megapixel (MP) -classificatie van de sensor van uw camera.

We vinden het leuk dat deze camera ook betaalbaar is, hoewel je misschien niet de specificaties krijgt die je zou vinden in een meer premium camera, de meeste gebruikers zullen onder de indruk zijn van hoeveel geweldige functies deze kleine camera kan bieden. De bouwkwaliteit is erg goed en de camera heeft veel gemeen met de Panasonic Lumix GH4, wat betekent dat de FZ2000 een uitstekende tweede camera zou zijn voor iedereen die bekend is met de andere camera's van Panasonic. Bridgecamera's hebben meestal ook kleinere sensoren dan die je zou vinden in een spiegelloze of DSLR-camera, maar als alles-in-één oplossing is het vaak de moeite waard om te ruilen voor gebruiksgemak. Traditionele zakvriendelijke snappers die ideaal zijn voor vakanties en dagtochten, en zogenaamde bridgecamera's (opent in nieuw tabblad), die groter en dikker zijn, maar meestal langere zoomlenzen en bediening hebben die doen denken aan DSLR's (opent in nieuw tabblad).

De Panasonic Lumix ZS200 (in Europa de TZ200 genoemd) biedt een uitstekende balans tussen grote sensor en zoomlengte en is in veel opzichten de perfecte reiscamera. Nadat u klaar bent met fotograferen, brengt u uw foto's rechtstreeks over naar uw apparaten met behulp van de ingebouwde Wi-Fi van de camera. Ze zoomen vaak „in door simpelweg het beeld bij te snijden om de beeldhoek te verkleinen of een extra cameramodule toe te voegen met een meer telelens om de langere opnamen te verwerken.

Leave Message

All fileds with * are required