Welke zakcamera is het beste?

Panasonic Lumix LX100 II · 6.Beste full-frame compacts · De beste APS-C compact. Leica heeft niet al te veel gesleuteld aan de formule van een afstandsmetercamera, maar heeft veel slimme tweaks en functies toegevoegd. De full-frame sensor met drievoudige resolutie is een echt hoogtepunt, zodat je kunt fotograferen met 60 MP, 36 MP of 18 MP, die allemaal de volledige breedte van de sensor gebruiken. Dit is geweldig voor het versnellen van uw workflow met kleinere bestandsgroottes, en fotograferen met 18 MP geeft u ook het voordeel van een onbeperkte burst-buffer.

Hoewel we de Leica M11 nog steeds volledig moeten herzien, wijzen alle tekenen tot nu toe op een triomf. De Ricoh GR heeft een lange geschiedenis, zowel als compacte 35mm filmcamera van topkwaliteit en nu als digitaal model. De specificaties en de prestaties zien er nu echter een beetje achter op de curve in vergelijking met zijn nieuwste rivalen. GR-fans, of GRIST's zoals Ricoh ze noemt, zullen dol zijn op deze update van een iconische camera.

Maar in de wereld van cameratelefoons met meerdere lenzen zal de bredere aantrekkingskracht van deze compact met vaste lens waarschijnlijk beperkt zijn. Dit is een APS-C compact van prachtig formaat, ideaal om mee te nemen in de zak en voor discrete straatfotografie. Maar dit wordt verkocht tegen een luxeprijs waarvan we denken dat het moeilijk te rechtvaardigen is voor de functies die het biedt. Wat is de beste compactcamera die je nu kunt kopen? We denken dat het de Fujifilm X100V is.

Pocketable proporties en een stijlvolle premium constructie worden aangevuld door een vaste 23-mm-lens en snelle autofocus die betrouwbaar scherpe resultaten opleveren. Inlijsten is ook een genot, dankzij het kantelbare scherm en de hybride zoeker. Maar voor die prijs is het ook een relatief niche-optie, dus we hebben hieronder tal van alternatieven opgenomen. Op zoek naar iets betaalbaarder? We raden de Sony Cyber-shot RX100 IV ten zeerste aan als de beste compactcamera voor kopers met een beperkt budget.

Het is niet de nieuwste optie, maar het is een winnaar voor regelrechte waarde, waarbij een kleine behuizing wordt gecombineerd met een zeer capabele 1-inch sensor en handige verborgen zoeker. Natuurlijk moet u een filter toevoegen voor volledige weersbestendigheid en de kosten zullen voor sommigen onbetaalbaar zijn. Maar de X100V combineert een indrukwekkend scala aan functies in een gepolijste, premium body, met een throwback-stijl die hem onderscheidt van de massa - maar toch perfect in je zak past. Het is verleidelijk om dit model hoger op te sommen, alleen voor de prijs-kwaliteitverhouding die het biedt.

Het is niet het nieuwste model en heeft als gevolg daarvan niet de eersteklas prestaties van zijn nieuwere broers en zussen. De RX100 IV zit midden in de RX100-familie, en hoewel nieuwere modellen het verslaan voor burst-opnamen, autofocus en brandpuntbereik, zou dit goedkopere alternatief hen voor de meeste mensen nog steeds briljant van dienst zijn. Misschien wil je hem combineren met een aparte handgreep voor een betere hantering, maar als je een krachtige compact nodig hebt om in je zak te stoppen - en je wilt er geen fortuin aan uitgeven - dan zul je merken dat de RX100 IV genoeg biedt. Sony's originele RX100 was een historische camera die een 1-inch sensor fuseerde in een compacte, metalen behuizing met de bedieningselementen en beeldkwaliteit die enthousiastelingen eisen.

De RX100 VI gaat echter nog een aantal stappen verder, met een 'gestapeld' sensorontwerp voor snelle gegevensverzameling. Het is niet het nieuwste model van Sony, maar als je de microfoonaansluiting en video-autofocusvaardigheden van de Mark VII niet nodig hebt, dan biedt het wel een betere waarde. Die sensor betekent dat hij 4K-video, verbluffende 40x slow motion en stilstaande beelden opneemt met 24 fps in continue burst-modus. Gedurende onze tijd met de camera heeft het bewezen in staat te zijn om een burst van 233 JPEG-afbeeldingen en 109 RAW-bestanden met 24 fps te maken - een grote verbetering ten opzichte van de 150 JPEG-opnamen en 77 raws van de RX100 V.

Onze tests hebben aangetoond dat het mooi gedetailleerde, levendige beelden oplevert met een goed dynamisch bereik en geweldige ruisverwerking - meer dan genoeg om die kostbare reisherinneringen vast te leggen. De zoomlens is niet zo uitgebreid als sommige, maar de veelzijdige 15x zoom zou voor de meeste mensen meer dan genoeg moeten zijn en verslaat nog steeds comfortabel alle smartphones. Je krijgt (een weliswaar kleine) elektronische zoeker, maar er is ook 4K-video en een geweldige touchscreen-interface. Als je op zoek bent naar een nette alles-in-één compactcamera die geweldige beelden levert, dan is dit het.

Als het voornamelijk video is in plaats van stills die je zoekt van een compactcamera, dan is de Sony ZV-1 de beste optie die er is. Niet dat hij ook niet erg in staat is om stilstaande foto's te maken - hij heeft tenslotte dezelfde sensor en processor als Sony's nieuwste camera's uit de RX100-serie - maar de belangrijkste kracht van de ZV-1 zijn de videokrachten. Dat omvat de toonaangevende autofocuskrachten, waarmee het vasthoudend vastzit aan mensen en bewegende objecten in je frame. Tijdens het testen ontdekten we dat het uitstekend werk levert door bewegende onderwerpen scherp te houden en onze ogen over het grootste deel van het beeld te volgen.

Natuurlijk is de videokwaliteit van de 20,1MP 1-inch sensor ook ronduit indrukwekkend. Compactcamera's met sensoren groter dan 1 inch zijn doorgaans beperkt tot lenzen met een vaste brandpuntsafstand, wat geweldig is voor kwaliteit, maar minder voor flexibiliteit. Maar niet de Panasonic LX100 II; hij slaagt erin om een 17 MP Four Thirds-sensor - hetzelfde formaat als die in Panasonic's G-serie spiegelloze camera's - te combineren met een zoomlens gelijk aan 24-75 mm in 35 mm-termen, wat bewijst dat je soms kwaliteit en flexibiliteit tegelijk kunt krijgen. De originele LX100 was een soort mijlpaal camera omdat hij iets soortgelijks aanbood, en deze nieuwste iteratie neemt het stokje over, met een nippy AF-systeem, robuuste behuizing, duidelijke 4K-video's en een handige elektronische zoeker als hoogtepunten.

De tweede komst van de G5 X is een serieuze stapsgewijze verandering in styling en specificaties voor de serie. Voorbij is de schaal in DSLR-stijl ten gunste van een gestroomlijnd lichaam dat nog steeds een plezier is om vast te pakken, maar veel gemakkelijker in een zak te glijden is. Binnenin kan een nieuwe gestapelde CMOS-sensor van 20,1MP, aangedreven door Canon's DIGIC 8-engine, niet-bijgesneden 4K-beelden vastleggen, terwijl een frisse 24-100 mm-lens een royaal brandpuntbereik en een relatief groot maximaal diafragma biedt. Qua prestaties vonden we de beeldstabilisatie van de Canon PowerShot G1 X Mark III indrukwekkend, waardoor scherpe opnamen mogelijk zijn, zelfs bij langere sluitertijden.

De detailweergave is erg goed en de beeldruis wordt goed behandeld. Dunner en kleiner dan de G1 X Mark II - ondanks dat hij een grotere sensor had ingeperst, voelde de PowerShot G1 X Mark III veel beter en bevredigend in onze hand. Dat is te danken aan de gebeeldhouwde handgreep aan de voorkant, uitgesproken duimsteun en getextureerde grip. Er is ook een ingebouwde elektronische zoeker, die mooi en helder is, en een verfijnd ontwerp met een gapless ontwerp voor uitstekende kijkhoeken en een responsieve aanraakinterface.

Het zoombereik is een beetje bescheiden met 24-72 mm, maar er is niets anders zoals het. Het is geen geavanceerde compactcamera, maar de Fujifilm XF10 biedt solide APS-C-prestaties in een robuust, draagbaar pakket - en is nu goedkoper dan ooit. Met een aantrekkelijk, gestroomlijnd ontwerp is de XF10 een prettige camera om te gebruiken. Het touchscreen kantelt niet, maar de interface is responsief, ondersteund door een handige AF-hendel aan de achterkant.

Zoals je zou verwachten, levert de XF10 een betere beeldkwaliteit dan een smartphone of compact op instapniveau. Onze tests tonen aan dat details over het algemeen erg goed zijn over het hele frame, ruis goed wordt gecontroleerd en kleuren aangenaam zijn - hoewel er een lichte neiging tot overbelichting is. Minder indrukwekkend is de 4K-videokwaliteit. Een framesnelheid van 15 fps zorgt ervoor dat beelden verspringend aanvoelen, terwijl een rolluik en gevoeligheid voor windruis het nut van films beperken.

Het ontwerp is nog steeds aan de dikke kant, dus als je de kleinste Fuji instant camera wilt die blijft de Instax Mini LiPlay. Dit laatste kost echter twee keer zoveel als de Instax Mini 11, dus we denken dat dit de betere keuze is voor iedereen die op zoek is naar een relatief compacte instant camera die de bank niet kapot maakt. In veel opzichten is de RX100 VII op dit moment het best compact. Het autofocussysteem, ontdekten we, loopt comfortabel voor op elke andere zakcamera, volgt bewegende onderwerpen met grote betrouwbaarheid en maakt slim gebruik van de Face and Eye AF, zelfs in videomodus.

De videokwaliteit is fantastisch, terwijl de beeldkwaliteit ook geweldig is. Maar dit alles heeft een enorme prijs, en voor veel mensen is het net iets te steil om de camera in de hoofdlijst op te nemen. Toch kunnen we het niet vermijden om het te noemen, omdat het een van de beste opties is die er zijn. Als uw budget helemaal niet beperkt is, zult u geen krachtigere compact vinden dan de Mark VII.

Maar als je graag enkele van de nieuwste autofocusfuncties en een microfoonaansluiting opoffert, bekijk dan de RX100 VI (positie), die het grootste deel van zijn prestaties iets minder geld biedt. Als je enige algemene kennis hebt over camera's, kijk dan zeker eens naar de sensorgrootte, want Micro Four Thirds- en APS-C-opties zijn net zo goed voorhanden als 1-inch opties. Kijk ook eens naar het type zoeker - of in ieder geval of de camera waar je naar kijkt er een heeft of niet. De meeste compactcamera's hebben een elektronische zoeker, maar een klein aantal heeft een optische zoeker.

We gebruiken hem zowel handheld als op een statief om een idee te krijgen van waar de sterke punten liggen en de opstartsnelheid te testen. We gebruiken ook een geformatteerde UHS-1-kaart en schieten in zowel raw als JPEG (indien beschikbaar), waarbij we de burst-opnamen en bufferprestaties testen. Als je smartphone niet genoeg is, bekijk dan de beste compactcamera's die je kunt kopen Hoewel het veilig is om te zeggen dat de markt voor compactcamera's enorm is beïnvloed door de opkomst van de smartphone, kunnen degenen die iets extra's nodig hebben toch profiteren van de beste compactcamera. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom kiezen voor een zelfstandige camera een beter idee kan zijn dan uw smartphone.

Dat kan een grotere sensor zijn, een langere of flexibelere zoom, betrouwbare batterijduur, robuuste mogelijkheden of een soort combinatie van alle drie die u ertoe brengt te investeren in een van de beste compactcamera's. Het kiezen van één camera als de beste compactcamera is niet bijzonder eenvoudig. Veel van de modellen op deze lijst hebben verschillende doeleinden, dus het hangt er echt van af wat je zoekt. Dat gezegd hebbende, als je een fantastische allrounder nodig hebt, dan is de ultieme compactcamera de Sony RX100 VII.

Dit fantastische model levert de goederen echt, maar je betaalt er ook een aardige cent voor. Als uw budget iets beperkter is, is het de moeite waard om oudere modellen in de RX100-reeks te onderzoeken. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is er maar een beperkt aantal camera's die elk vakje voor je aanvinken. Waarschijnlijk de dichtstbijzijnde (niet-robuuste) optie is de Sony RX100 VII.

Het is zakvriendelijk, heeft een behoorlijk zoombereik, geeft je volledige handmatige bediening en opnamen in onbewerkte indeling en bevat ook 4K-video- en blogger-vriendelijke functies. Je betaalt echter wel een prijs voor die perfectie, dus als je een compromis kunt sluiten over ten minste één van de functies, is er misschien iets dat logischer voor je is. Vloggen is de laatste tijd in wezen een eigen categorie geworden. Op dit moment is een van de beste camera's voor vloggers de Sony ZV-1, die veel van dezelfde specificaties deelt als de Sony RX100 VII, maar gericht is op videogebruikers in plaats van stills.

Ten slotte, als de best mogelijke beeldkwaliteit helemaal bovenaan je lijst staat, is het de moeite waard om na te denken over iets dat een zeer grote sensor heeft, maar een vaste lengte. Wat je verliest aan flexibiliteit, maak je goed in uitstekende beelden. De beste modellen die aan deze beschrijving voldoen, zijn de Fujifilm X100V - die uitstekend is voor straatfotografie. Het heeft een APS-C-sensor, maar je kunt zelfs nog een stap verder gaan en een Leica Q2 oppikken, die beschikt over een volformaat sensor.

Kortom, dit is een geweldige allrounder, die goed concurreert met de Sony RX100 VII-reeks voor een meer betaalbare prijs. Je krijgt niet zo'n geavanceerde technologie als de Sony biedt, maar aan de positieve kant gaat het een beetje beter. Als je een vlogger bent, kijk dan eens naar de Canon G7X Mark III, die je kunt koppelen met een externe microfoon voor een beter geluid. Als u de ultieme beeldkwaliteit in zakformaat wilt, dan kunt u niet ver fout gaan met de RX100 VI.

Dit is nu het model van de laatste generatie, dus het is betaalbaarder dan de aanvankelijke hoge vraagprijs, wat betekent dat het nog steeds zijn plaats verdient op de lijst met beste compactcamera's. Als je niet helemaal het budget hebt voor de FZ2000 of een van de andere beste compactcamera's, overweeg dan in plaats daarvan de FZ1000 II. Ontworpen als een vernieuwing van de originele FZ1000, is het een goede optie als je niet meer dan een 16x optische zoomlens nodig hebt en wat geld wilt besparen. Compactcamera's zijn over het algemeen duurder dan vroeger, maar als je op zoek bent naar een relatief goedkope compactcamera met zoeker, dan is de Panasonic LUMIX DC-ZS70K misschien het perfecte model voor jou.

Het zoombereik beslaat een equivalent van 24-720 mm op een 35 mm-camera, dus je hebt voldoende ruimte voor zowel groothoeklandschappen als groepsfoto's tot een telezoom waarmee je heel dicht bij de actie komt. Voor videoshooters is er 4K (UHD) -video met een hoge videobitsnelheid van 100 mbps en een scharnierend LCD-aanraakscherm. Je kunt met deze camera ook verbluffende timelapse-beelden vastleggen. Er is een elektronische zoeker en een scharnierend LCD-scherm van 3 inch (7,62 cm), zodat u kunt zien wat u doet.

De zoeker heeft een versterkt signaal van de sensor om u een helderder beeld te geven - dit maakt het zien van de preview gemakkelijker. De zoeker heeft ook een instelbare dioptrie, waardoor u deze kunt aanpassen aan uw zicht. Andere functies zijn onder meer ingebouwde Wi-Fi, optische beeldstabilisatie en 27 intelligente opnamemodi voor een verscheidenheid aan opnamescenario's. Dit maakt het perfect voor de beginnende of casual fotograaf.

In het tijdperk van digitale compactcamera's lijkt deze Fujifilm Instax Wide 300 misschien een anomalie, maar er is iets speciaals aan de aard van onmiddellijke, fysieke foto's die je in je hand kunt houden, net als de oude Polaroids. De Instax Wide 300 produceert enkele van de meest consistent afdrukken van goede kwaliteit met spot-on belichting, kleurverzadiging en helderheid. Terwijl veel andere instant filmcamera's naar het kleinere Instax Mini-filmformaat zijn gegaan, is de Instax Wide naar mijn mening de betere keuze, omdat de foto's qua grootte vergelijkbaar zijn met de klassieke Polaroid-foto's. De Sony RX100 III is klein genoeg om in een broekzak te passen, maar beschikt toch over een hoogwaardige 20 MP sensor en verwerkingsengine.

Het is niet de nieuwste compactcamera met zoeker in de Sony RX100-lijn, maar het biedt nog steeds veel voor de prijs. De RX100 III biedt een indrukwekkend ISO-bereik van 125-12.800, met 25.600 ISO beschikbaar in de multi-frame ruisonderdrukkingsmodus. Het grote maximale diafragma over het hele zoombereik maakt dit een goede camera voor gebruik bij weinig licht zonder de ISO te veel omhoog te hoeven duwen. Het heeft ook een 5-assig beeldstabilisatiesysteem en een handmatige scherpstelhulpoptie.

Het bevat ook een waarschuwing voor het knippen van zebra-highlights. Videofans zullen genieten van de 4K-uitgang en er is Wi-Fi-connectiviteit en een NFC-chip. Krachtige zoom en compact formaat gecombineerd met een 18 MP sensor De HX80 is echt een zakcamera - hij past gemakkelijk in uw zak of tas en weegt een vederlichte 8,64 oz. Het wordt geleverd met ingebouwde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit en biedt een scala aan functies, waaronder gezichtsherkenning, scherpstelling, panorama-opnamen en belichtingsbracketing.

Een van de belangrijkste kenmerken van de HX80 is de enorme 30x optische zoom, die een equivalent brandpuntbereik van 24-720 mm geeft op een 35 mm camera. Het wordt ook geleverd met optische beeldstabilisatie, wat geweldig is voor opnamen in situaties met weinig licht. Hoewel het heel gemakkelijk is voor beginners om te gebruiken, is het zelfs geschikt voor meer geavanceerde shooters met handmatige belichtingsregeling. Hiermee kunt u uw afbeeldingen echt aanpassen om precies vast te leggen wat u in gedachten had, waardoor u veel meer creatieve vrijheid krijgt.

Het LCD-scherm kantelt en heeft een behoorlijk formaat met 7,62 cm (3 inch). De intrekbare elektronische zoeker is een alternatief voor het LCD-scherm en biedt 100 procent dekking. Dit betekent dat wat u tijdens het fotograferen in de zoeker ziet, precies is wat u in het beeld krijgt. Aan de andere kant is er geen echte 4K-videomogelijkheden en geen RAW-beeldopname.

De HX80 is echter een veelzijdige en relatief goedkope compactcamera met zoeker. De Panasonic LUMIX LX100K heeft misschien niet dezelfde beeldkwaliteit als andere camera's, maar het is nog steeds een topoptie. Deze camera heeft een grote Micro Four Thirds-sensor - meer zoals die in spiegelloze camera's, wat zorgt voor een geweldige beeldkwaliteit, vooral in RAW-formaat. Het grote diafragma geeft meer creatieve controle over de scherptediepte dan de meeste compactcamera's, en het wordt ook geleverd met 4K-videomogelijkheden.

Hoewel deze camera in de palm van je hand past, is hij niet bepaald zakbaar, wat sommige mensen kan afschrikken. Het heeft een metalen behuizing, is goed gemaakt en ziet eruit en voelt een beetje aan als de duurdere Fujifilm X100S. Als u overweegt uw kit te upgraden, te verkleinen of een tweede camera wilt, dan past een compactcamera met zoeker precies wat u zoekt. Technologie gaat snel en er komen regelmatig nieuwere modellen uit, maar onze keuze voor de Sony DSC-HX80 en de budgetkeuze van de Panasonic LUMIX DC-ZS70K zullen u nog steeds goed van pas komen.

Deze camera's bieden ook de nieuwste Wi-Fi-connectiviteitsfuncties en ingebouwde Bluetooth-technologie voor draadloze opnamen op afstand vanaf smartphones of tablets (hoewel hiervoor de toevoeging van een. Fujifilm's Instax Square SQ6 biedt de beste beeldkwaliteit van elke instant camera die we hebben getest, is gemakkelijk te gebruiken en houdt nu de filmkosten op ongeveer 85¢ per afbeelding. Maar hij is aanzienlijk groter dan de Panasonic LX10 en Sony RX100 VI vanwege de zoeker in DSLR-stijl, de levensduur van de batterij is verschrikkelijk met slechts 210 opnamen per lading, en hij schiet minder dan één frame per seconde in raw-modus, onvergeeflijk voor een camera in deze klasse. Vandaag gaan we in op de kern achter enkele van de meest populaire compacte zoekercamera's die momenteel op de markt zijn.

Elk Sony RX100-model sinds de Mark III heeft er een gehad, en het is een serieus voordeel, vooral wanneer je fotografeert in fel zonlicht, waar het moeilijk kan zijn om het scherm te zien, of in bijzonder donkere omgevingen, waar je niet wilt dat je camerascherm een afleiding is voor andere mensen. Maar als je beter kijkt, zul je merken dat velen eigenlijk gewoon de beste compactcamera's gebruiken die er zijn. De camera heeft ook dubbele draaiknoppen voor sluitertijd en diafragma, waardoor het voor gebruikers van alle niveaus gemakkelijk is om hun instellingen aan te passen. De Leica Q2 Monochrom is een ultra-premium camera die is ontworpen om de wereld in zwart-wit vast te leggen.

Met een bedieningsring aan de voorkant van de vaste lens kunnen fotografen instellingen zoals filmsimulatie wijzigen, zonder de camera uit hun oog te verwijderen. En hoewel de nieuwere GR III enkele moderne voorzieningen toevoegt, zoals een touchscreen en 4K-videomogelijkheden, is het echt een ouderwetse camera die gericht is op stilstaande beelden. Je zou je kunnen voorstellen dat de ene compactcamera veel op de andere zal lijken, maar er zijn twee belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden voordat u een beslissing neemt. Een 40x optische zoom is geweldig om dichter bij de actie te komen, maar zo'n lange lens vereist een kleine sensor - als je deze camera voornamelijk gaat gebruiken voor heldere daglichtfoto's van je vakantie, zou dat geen probleem moeten zijn, maar voor weinig licht en nachtwerk is het niet de beste presteerder ter wereld.

De buitenkant heeft minimale branding, de rubberen grip past zich perfect aan de hand aan en de knoppen passen mooi in de camerabehuizing. .

Leave Message

All fileds with * are required