Payroll

Momenteel is de payroll dienstverlening een groeiende sector. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeel te laten overnemen op een externe payroll. Anders dan salarisadministratie, waar de werknemers nogsteeds officieel in dienst zijn voor het bedrijf, zijn de medewerkers bij payrolling officieel (juridisch gezien) in dienst van het payroll bedrijf. Deze leent de medewerkers dan exclusief uit aan de opdrachtgever. Uitzendbureau’s hanteren een hoog tarief bij het uitzenden van werknemers, bij payroll dienstverlening zijn deze marges een stuk kleiner. Het is een interessante dienstverlening voor MKB, grote bedrijven, kleine bedrijven en ZZP’ers. De tarieven van een payroll onderneming geschieden met een omslagfactor, of een bureaumarge. De omslagfactor schommelt zo om en nabij de 1,6.

Comments are closed.