Welke camera maakt de scherpste foto's?

Maak een of twee afbeeldingen en kijk of uw afbeelding wazig wordt. Ik bekijk mijn foto's meestal op de achterkant van de camera op. Gebruik waar mogelijk de laagste ISO-instelling van je camera (meestal rond ISO 100 of 200), zolang dit geen negatieve invloed heeft op andere instellingen, zoals je sluitertijd. Een van de grote voordelen van digitaal boven film is dat u uw foto's onmiddellijk kunt bekijken.

Nadat je een opname hebt gemaakt, gebruik je de afspeelfunctie van je camera en zoom je in tot 100% om te zien hoe scherp deze is. Als je vervaging ziet, kun je het daar en dan opnieuw opnemen. U kunt ook de zelfontspanner van uw camera gebruiken - 2 seconden is voldoende tijd om trillingen die worden veroorzaakt door het aanraken van de ontspanknop te verminderen. In plaats van één voor één foto's te maken, schakelt u uw camera over naar de modus voor continu fotograferen (burst) en maakt u meerdere opnamen tegelijk.

Je zult meestal merken dat als je 10 schoten tegelijk afvuurt, 1 of 2 scherp zullen zijn. Zorg ervoor dat je een grote geheugenkaart meeneemt, want deze techniek neemt veel ruimte in beslag. Hoewel trillingsreductiesystemen problemen kunnen veroorzaken wanneer uw camera op een statief is gemonteerd, doen ze wonderen wanneer u hem vasthoudt. In optimale omstandigheden kunnen ze je maar liefst 3 extra stops belichting geven, wat het verschil kan maken tussen een foto die wazig is en een foto die scherp is als een kleefkracht.

Cropfactor is de verhouding tussen de grootte van een camerasensor en een filmframe van 35 mm. Gebruik het om effectieve brandpuntsafstanden te berekenen en lenzen tussen DSLR's te vergelijken. Dus welke ISO moet je gebruiken voor scherpe beelden? Het hangt af van uw camera en de ruisprestaties met een hoge ISO-waarde verbeteren voortdurend. Tegenwoordig kun je vaak wegkomen met een ISO van maximaal 800 of 1600, vooral als je een recente full-frame camera gebruikt.

Kitzoomlenzen (zoals het 18-55 mm glas dat vaak wordt gebundeld met camera's voor beginners) zijn meestal aan de zachte kant, vooral in vergelijking met professionele lenzen die worden aangeboden door grote lensfabrikanten. Een van de beste tips om scherpe foto's te maken met handmatige scherpstelling, is om een statief te gebruiken. Om dit te doen, schakelt u de liveweergavemodus in, zoomt u in op een licht in de verte, zoals de maan of een heldere ster, en beweegt u de scherpstelcilinder langzaam totdat alles er helder uitziet. Als je foto's constant wazig zijn, wil je een paar wijzigingen aanbrengen in je fotografietechniek.

Het probleem is dat je veel vaker bent dan je uitrusting, dus begin daar. Zorg er eerst voor dat je jezelf altijd stabiliseert voordat je de foto maakt. Je moet je ellebogen instoppen en je camera dicht bij je lichaam brengen. Ten tweede, zorg ervoor dat uw sluitertijd voldoende snel is, vooral als uw onderwerp beweegt.

Ten derde, zorg ervoor dat je goed scherpstelt. Idealiter zou u AF-C moeten gebruiken met focus op de terugknop. Hiermee kunt u eenvoudig de focus vergrendelen en opnieuw samenstellen. U kunt ook bewegende onderwerpen volgen zonder te hoeven schakelen tussen AF-S en AF-C.

Als geen van deze uw scherpteproblemen oplost, kunt u overwegen om een prime-lens aan te schaffen. Omdat je geen tijd hebt om je opnamen voor een statief in te stellen, moet je je eigen statief zijn. Sluit je ellebogen zo dicht mogelijk bij je lichaam. Het helpt ook om je voeten te scheiden om je lichaam meer stabiliteit te geven.

Het beschikt over een nieuwe G2-processor die de interface super responsief maakt, de framesnelheden verdubbelt en de beste beeldstabilisatietechnologie voedt die beschikbaar is in actiecamera's. Eerder was hij techniekredacteur bij N-Photo, Head of Testing voor de afdeling fotografie en Camera Channel-redacteur op TechRadar. Ik raad aan om een camera met een volformaat sensor aan te schaffen, die gegarandeerd het geluidsniveau laag houdt bij hogere ISO's. Je bent dan vrij om opnieuw te componeren en je foto te maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je camera opnieuw scherpstelt.

Wanneer u op de ontspanknop drukt, klapt deze spiegel uit de weg, waardoor de camera enigszins kan bewegen. Als u de handmatige scherpstelling gebruikt om scherpe foto's te maken bij weinig licht of andere situaties, bevatten de meeste moderne camera's scherpstelhulpmiddelen zoals „focus peaking”. Veel camera's en lenzen worden geleverd met een ingebouwd trillingsreductiesysteem, dat werkt om het beeld te stabiliseren wanneer u uw camera in de hand houdt. Uw cameralenzen zijn een belangrijke factor die de scherpte van de fotografie beïnvloedt; als u uw camera niet met de juiste lens koppelt, zal uw uiteindelijke beeld niet zo scherp zijn als het zou kunnen zijn.

Als je een van je foto's op groot formaat wilt afdrukken en je hebt meer resolutie nodig dan de camera zelf je geeft, raad ik aan om Gigapixel AI te gebruiken. Gisteren was ik vastbesloten om niet nog een steek te naaien totdat ik ging zitten en leerde hoe ik deze camera moest gebruiken. Omdat je in de handmatige modus fotografeert en je weet hoe belangrijk het is om je camera te vertellen wat je wilt dat hij doet. .

Leave Message

All fileds with * are required