Welke camera is het beste voor nachtvideo?

Een briljante allrounder met uitstekende prestaties bij weinig licht. Dit is vooral gericht op filmmakers en is de beste camera bij weinig licht voor video. Een op video gerichte Micro Four Thirds-camera. Nikon D-serie is de sleutel tot het maken van fantastische foto's.

De Nikon Z6 is het beste om's nachts video's te maken. Door Hannah Rooke gepubliceerd 16 juni 22 Na journalistiek en public relations te hebben gestudeerd aan de University of the West of England, ontwikkelde Hannah een liefde voor fotografie via een module over fotojournalistiek. Ze is gespecialiseerd in portret-, mode- en lifestylefotografie, maar is recentelijk vertakt in de wereld van gestileerde productfotografie. Hannah heeft de afgelopen 3 jaar bij Wex Photo Video gewerkt als Senior Sales Assistant met behulp van haar ervaring en kennis van camera's om mensen te helpen de apparatuur te kopen die bij hen past.

Met 5 jaar ervaring in het werken met studioverlichting, heeft Hannah veel succesvolle workshops gegeven om mensen te leren hoe ze verschillende verlichtingsopstellingen moeten gebruiken. De Canon EOS 6D 20,2 MP DSLR Camera Body is onze keuze voor de beste camera voor nachtfotografie. Omdat de A7S zo populair was bij videoshooters, leunden daaropvolgende camera's steeds zwaarder in deze richting. De kopresolutie van 12 MP op de A7S III klinkt misschien vrij laag als je van een stilstaande achtergrond komt, maar voor videogebruikers die niet veel gebruik hebben van extra pixels, is het logisch.

Hoe dan ook, een minder drukke sensor zorgt voor schonere beelden bij hoge ISO's, wat geweldig nieuws is voor weinig licht. Maar als je geen video nodig hebt en alleen foto's wilt maken, haal je meer waarde uit de Canon EOS R6, onze volgende keuze. Hoewel het technisch gezien misschien niet de duizelingwekkende ISO-hoogtepunten van de Sony A7S III bereikt, maakt de Canon EOS R6 een aantal andere verbeteringen om een van de meest capabele camera's bij weinig licht te zijn die er zijn. Canon loopt al lang voorop als het gaat om autofocus, met zijn Dual Pixel CMOS AF-systeem als een van de meest geavanceerde die er is.

Het autofocussysteem van de EOS R6 kan functioneren in omstandigheden zo donker als -6,5EV. Dat is zelfs beter dan de EOS R5 die de kop steelt, die betrouwbaar de focus kan krijgen tot -6EV. De uitmuntende beeldvorming van mijn Canon-camera biedt brede compatibiliteit met lenzen, een nieuw E-Mount-systeem en spectaculaire prestaties. Ik kan gerust zeggen dat geen enkele camera waar ik ooit ervaring mee heb gehad in de buurt is gekomen van de Panasonic Lumix GH5 in videokwaliteit.

Anders is de M50 de op een na beste vlogcamera die je dit jaar kunt kopen, en waarschijnlijk de beste APS-C om te vloggen. Mijn camera is klaar voor 120000 cycli en het robuuste sluiterontwerp maakt me zorgeloos tijdens lastige fotografiesessies. Van alle camera's die ik heb gebruikt, heb ik nog nooit de onberispelijk realistische kwaliteit gezien die Sony Alpha 7R III biedt. Het spectaculaire kenmerk dat deze camera een geschikte optie maakt voor nachtvideo's en -opnamen is de grote diameter van 54 mm.

Voor degenen die een vlogcamera bij weinig licht nodig hebben, is de A6100 misschien de perfecte pasvorm, omdat hij 4K-beelden van hoge kwaliteit opneemt met 30p voor gedetailleerd filmmaken. Alle camera's verhogen hun ISO wanneer dat nodig is wanneer er niet genoeg licht is om een foto te maken. Soepel functionerend met een stevig frame, het voelt prettig om de camera vast te houden terwijl ik mijn hoofd krabt in lastige carrièresituaties. Het is over het algemeen een geweldige camera voor weinig licht met geweldige functies voor video, en de enige mogelijke vergelijking op dit moment is de Panasonic S1H.

Sinds ik de Nikon Z6-camera heb, ben ik geïnspireerd om's nachts de schoonheid van het universum te verkennen en vast te leggen. Wanneer ik met de BIONZ X-beeldprocessor werk, maakt de Front End LSI mijn nachtopnamen aantrekkelijker met kristaldetails en diepte. Van alle merken heeft Panasonic het zwakste AF-systeem, dus het is niet zo betrouwbaar voor actie-opnamen als andere camera's.

Leave Message

All fileds with * are required