Welke camera heeft de beste zoom?

Beste allround zoomcamera · 20, 1; 2.Beste zoomcamera voor ultiem telefotobereik · 16MP; 3.Door Amy Davies gepubliceerd op 9 november 21 Als het gaat om de koning van de allrounders, een camera die bedreven is in vrijwel alles wat je ernaar zou willen gooien, is de Sony RX100 VII degene. Maar degene waarvoor je een enorme premie betaalt. Als zoomen echt uw belangrijkste zorg is, dan geeft de Nikon P1000 u het ultieme bereik - met enkele belangrijke compromissen. Met zijn verbazingwekkende 125x zoomlens heb je hier genoeg kracht om letterlijk de maan te fotograferen, evenals natuurlijk al het andere daartussenin.

Klein genoeg om in uw zak te passen, terwijl het nog steeds een zeer flexibele 15x zoom biedt, is dit ideaal voor het vastleggen van landschappen, portretten en redelijk verre onderwerpen. Er zijn hier een aantal nadelen, zoals het feit dat het scherm vast is en dat er enige beeldverzachting te zien is bij de volledige 15x zoom, maar vooral voor de prijs is het een uitstekende allrounder die voor velen een geweldige koop is. Als u op zoek bent naar een zoomcamera voor dieren in het wild of andere bewegende onderwerpen, is de Sony Cyber-shot RX10 IV een uitstekende keuze, en zeker de beste in zijn soort op de markt. U krijgt niet alleen een zeer flexibele 25x zoom (waardoor u een equivalent van 600 mm aan het telefoto-uiteinde krijgt), maar u krijgt ook een fantastische beeldkwaliteit over het hele zoombereik.

U krijgt ook uitstekende AF-tracking voor bewegende onderwerpen en snelle burst-opnamen om gelijke tred te houden met die ongrijpbare onderwerpen. Met zijn grote sensor van één inch en maximaal groot diafragma - zelfs aan het telefotouiteinde - is de RX10 IV ook niet traag als het gaat om fotograferen bij weinig licht. Natuurlijk is er een prijs te betalen voor zo'n uitmuntendheid, waarbij de RX10 IV een van de duurste modellen op de markt is, maar gezien de equivalente uitgaven die u zou moeten doen voor vergelijkbare DSLR-optica, kan het aantoonbaar als een beetje een koopje worden beschouwd. Wat ooit een vrij prijzig model was, is in prijs gedaald voor een uitstekende prijs, vooral als je de Panasonic FZ2500 (verkocht als de FZ2000 in Europa) vergelijkt met zijn grootste rivaal, de Sony RX10 IV.

In veel opzichten lijken de twee camera's erg op elkaar, zijnde premium bridgecamera's met sensoren van één inch en behoorlijk lange zoomlenzen. De RX10 IV is zo ongeveer een pip van de FZ2000 als het gaat om beeldkwaliteit, maar qua waarde is het de Panasonic die de duidelijke winnaar is. Met 65x is het een van de langste op de markt (zonder in het belachelijke gebied van de Nikon P1000 te komen), waardoor je een goed bereik hebt om vrijwel elk denkbaar onderwerp te fotograferen. De Nikon D500 is een krachtpatser van een ultrazoomcamera, met de mogelijkheid om foto's en video's van verbluffende kwaliteit te maken.

De camera is ontworpen voor professionele fotografen die beelden van hoge kwaliteit nodig hebben. De Panasonic Lumix FZ1000 II is misschien wel de nieuwere versie van de Panasonic Lumix FZ1000, maar door zijn prijs past hij momenteel onder de oudere versies. Bovendien is de Panasonic Lumix FZ1000 II niet bijzonder baanbrekend, omdat hij de originele FZ1000 neemt en deze bijwerkt met een paar nieuwe functies, waaronder een verbeterd scherm, betere elektronische zoeker en betere connectiviteit. Als uw budget zich niet helemaal uitstrekt tot RX10 IV-niveaus, maar u toch iets van topkwaliteit, flexibel en met een geweldige beeldkwaliteit wilt, is de Panasonic Lumix FZ2000 (bekend als de FZ2500 in de VS) een uitstekende keuze.

Het maakt gebruik van een 1-inch sensor, en hoewel de zoom uitkomt op 480 mm-equivalent, wat relatief kort is voor een bridgecamera, is dat nog steeds genoeg voor iedereen behalve het meest extreme dagelijks gebruik. We zouden zeker een klein zoombereik opofferen voor betere en snellere optica, en we zijn dol op de FZ2000 omdat hij zowel beeldkwaliteit als zoombereik levert. Als je op zoek bent naar iets goedkoper, is de oudere FZ1000 (hieronder) ook het bekijken waard, net als zijn opvolger, de FZ1000 II. We zagen merkbare focusvertraging, gemiste focus in enkele AF-modus en afschuwelijke tracking AF-prestaties, en de bijzonder ondiepe buffer stond slechts 10 JPEG's of vijf onbewerkte opnames toe in een burst voordat de camera werd vergrendeld om ze te verwerken.

De Panasonic Lumix ZS200 (in Europa de TZ200 genoemd) biedt een uitstekende balans tussen grote sensor en zoomlengte en is in veel opzichten de perfecte reiscamera. De Panasonic Lumix FZ2000 (FZ2500) is een camera die is ontworpen voor gebruik door zowel amateurs als professionals. Een 20-megapixelcamera maakt theoretisch betere foto's dan een 16-megapixelcamera, maar dit is niet altijd de meest veelzeggende specificatie als het gaat om prestaties. Eerder schreef hij meer dan een decennium over camera's, printers en andere kantoorapparatuur voor Wirecutter, Reviewd, USA Today en Digital Camera HQ.

We hebben factoren zoals prijs, gebruiksgemak, stabilisatie en zoom overwogen om de beste camera's uit te werken. Al sinds de tijd van filmcamera's is optische zoom een belangrijk onderdeel geweest in professionele fotografie en videografie. Als u eenmaal op de hoogte bent van de verschillen - en de compromissen - kunt u een weloverwogen beslissing nemen over wat de juiste camera voor u is. De camera beschikt over een geavanceerde 5x optische zoom, waarmee u dicht bij uw onderwerp kunt komen zonder in te boeten aan beeldkwaliteit.

Deze camera maakt ook 4K-video's en ondersteunt het vastleggen van RAW-foto's, wat perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar foto's van de best mogelijke kwaliteit zonder veel bewerking aan hun kant te hoeven doen. De bouwkwaliteit van dit model is ongeëvenaard door elke andere point-and-shoot camera die momenteel op de markt is. Qua technische prestaties beweerden de Sony HX99 (en zijn zustercamera, de HX9)'s werelds kleinste 28x optische zoomcamera's te zijn. Er wordt vaak gezegd dat je de beste camera moet kopen die je je kunt veroorloven, omdat extra zoom altijd handig zal zijn.

.

Leave Message

All fileds with * are required