Welke is de beste dslr voor reisfotografie?

Dit vertegenwoordigt het verschil tussen de kleinste en grootste vergroting die de lens van de camera kan bereiken. Een camera met een 10x optische zoom kan objecten dus 10x groter laten lijken in het beeld in vergelijking met wanneer de camera is uitgezoomd. Megapixels verwijzen enkel naar het aantal pixels dat de sensor van de camera heeft. Dus 12 megapixels is 12 miljoen pixels, en zou een afbeelding van 4000 pixels breed en 3000 pixels hoog zijn.

Gelukkig zijn fabrikanten bijna over de megapixeloorlog heen, wat een goede zaak is, want zolang je meer dan ongeveer 12 megapixels hebt, ben je klaar om te gaan. In sommige gevallen, zoals smartphones, is minder megapixels eigenlijk beter, omdat je waarschijnlijk betere prestaties bij weinig licht krijgt, omdat elke pixel op de sensor groter kan zijn. Maar ja, tenzij u van plan bent uw afbeeldingen af te drukken op doeken ter grootte van een billboard, kunt u in wezen de megapixelmarketing negeren. Houd er rekening mee dat fabrikanten een beetje stiekem kunnen zijn als het gaat om het beschrijven van sensorafmetingen, vooral in compactcamera's.

Ze kunnen bijvoorbeeld praten over het hebben van een „1-inch sensor”. Over pixels gesproken, wees op uw hoede voor hoge megapixelnummers. Naar mijn mening is alles boven de 16 MP een waarschuwingssignaal dat de fabrikant je probeert te overtuigen met hoge cijfers - je wilt echt minder megapixels, omdat elke pixel dan groter kan zijn om meer licht op te vangen. Samsung's vlaggenschip Galaxy-telefoons staan bekend om hun superieure fotografiemogelijkheden, en de Galaxy S21 Ultra is daarop geen uitzondering.

Combineer dat met pixelgroottes van 0,8 µm-1,4 µm pixels en OIS - allemaal verpakt in een waterbestendige smartphone, het is geen wonder dat het meestal bovenaan de stapel wordt gevonden wanneer mensen camera's voor smartphones beoordelen. Als je een Apple-fan bent, overweeg je waarschijnlijk niet eens de andere telefoons in deze lijst en maak je een bijenlijn voor de iPhone 12 Pro, ondanks dat het een van de duurste opties in de lijst is. Het is misschien duur, maar Apple maakt tenminste telefoons met geweldige camera's. De iPhone 12 Pro biedt een reeks op fotografie gerichte functies die het een waardevolle upgrade maken ten opzichte van eerdere iPhone-modellen.

Je krijgt 3 12-megapixelcamera's met brede, ultrabrede en 2x telezoom. Er is ook een ingebouwde LIDAR-scanner, die zorgt voor prachtige nachtfoto's, evenals een nieuwe RAW-modus. Een goede keuze als je een Apple-persoon bent. Sony heeft een uitgebreid assortiment RX100-camera's, met tot nu toe zeven modellen.

Dit, de originele versie, was een van de eerste compacte reiscamera's met de grote 1-inch sensor, evenals volledig handmatige bediening en RAW-opnamen. We gebruiken en zijn dol op de RX100 versie V, die een aantal upgrades biedt ten opzichte van dit model en beschikbaar is tegen een redelijke prijs. Je kunt ook onderaan dit gedeelte kijken voor de nieuwste en beste versie. De Mark II is de opvolger van onze oorspronkelijk aanbevolen G9 X en beschikt over een snellere processor, waardoor hogere opnamesnelheden mogelijk zijn dan zijn voorganger.

In vergelijking met eerdere camera's in de lijst heeft de G9X Mark II een groter sensortype van 1 inch, waardoor je betere foto's kunt maken bij weinig licht. Het is iets prijziger dan andere opties in onze lijst, maar die optische zoom is een duidelijke bonus in de categorie 1-inch sensor. Er is ook een nieuwer model, de ZS200, die iets meer kost en ook een 15x optische lens heeft, al heeft het daardoor een smaller diafragma. Over het algemeen is dit een uitstekende optie voor diegenen die het niet erg vinden om absoluut draagbaarheid te verhandelen voor een verbeterde beeldkwaliteit.

Als u in deze categorie valt, kunt u ook de Canon PowerShot G1 X Mark III overwegen, die een nog grotere sensor van APS-C-formaat heeft in een nog grotere behuizing. Net als het vorige model in de line-up, de VI, is deze camera een sprong ten opzichte van eerdere camera's in de RX100-serie, omdat hij een veel indrukwekkendere optische zoom heeft, gelijk aan 8x, met een 24 mm - 200 mm lens. Het behoudt nog steeds de 1-inch sensor, dus je krijgt een betere beeldkwaliteit dan je gemiddelde compactcamera. Het is ook de eerste in de serie met een variabel diafragma dat iets langzamer is - we denken echter dat dit een redelijke afweging is vanwege de zoommogelijkheid.

Het heeft ook beeldstabilisatie, een kantelbaar scherm en een elektronische zoeker. Voordelen van de GoPro zijn dat hij waterdicht is zonder behuizing tot 10 meter (met behuizingen die dieper beschikbaar zijn dan dit), en ze hebben een fantastische beeldstabilisatie. Het heeft ook spraakgestuurde commando's. Op het moment van schrijven denken we echter dat de a6100 een van de beste budget spiegelloze camera's is voor op reis.

De X-T30 heeft een 26,1MP-sensor van APS-C-formaat, uitstekende bouwkwaliteit en een reputatie voor het maken van prachtige, scherpe foto's. Als je een meer traditionele kiesinterface wilt, bekijk dan de Fuji X-S10, die vergelijkbare specificaties biedt, maar met de toevoeging van in-body stabilisatie. Het hart van deze camera is een 32,5 MP sensor van APS-C-formaat. Dat is volledig beeldgestabiliseerd en ondersteunt fotograferen met 15 frames per seconde (mechanisch) en maar liefst 30 frames per seconde (elektronisch).

Ze hebben ook niet bezuinigd op het gebied van functies. Je krijgt een 24,2 MP-sensor, 10 fps-opnamen, beeldstabilisatie in het lichaam, 4K-video, wifi, bluetooth, vari-angle touchscreen en weersbestendigheid. Het beheert zelfs 740 opnamen op een lading. Een fantastische optie als je iets wilt met een full-frame sensor, maar in een relatief compact formaat.

Qua specificaties biedt de Canon EOS R6 je een 20,1MP full-frame sensor, autofocus die zowel mensen als dieren kan volgen, burst-opnamen tot 20 frames per seconde, Wi-Fi %26 Bluetooth, 4K-video en een uitklapbaar touchscreen. Het wordt geleverd met een full-frame 33 MP verlichte sensor aan de achterkant, uitklapbaar LCD-scherm, een hoge verversingssnelheid (EVF), wifi, 10 fps burst-opnamen en een snel autofocussysteem met oogtracking van dieren en mensen. Het heeft ook een uitstekende levensduur van de batterij met 610 opnamen per volledige lading, en is voorzien van weersafdichting. Het is een van de kleinere spiegelreflexcamera's die Canon heeft gemaakt en biedt geweldige prestaties voor een uitstekende prijs.

Specificaties zijn onder meer een touchscreen, 24,2 MP-sensor, wifi, batterijcapaciteit van 1070 opnamen, 4K-video-ondersteuning en compatibiliteit met alle lenzen van Canon (en een groot aantal lenzen van derden). Met volledig handmatige bediening en de mogelijkheid om in RAW te fotograferen, plus een 1-inch sensor en uitstekende beeldkwaliteit, is dit veel meer dan „alleen een punt en shoot”. Er zijn een aantal om uit te kiezen, waaronder betaalde opties zoals Adobe Lightroom Classic CC, Skylum Luminar AI en ON1 Photo RAW, evenals gratis opties zoals Darktable en Fotor. Met je vereiste voor iets lichts, maar dat ook een geweldige beeldkwaliteit heeft (en binnen het budget natuurlijk), zou ik waarschijnlijk de Sony Alpha 7c aanraden.

Uitstekende autofocus, beeldstabilisatie van het lichaam, een full-frame sensor en een weerbestendig ontwerp, op de een of andere manier allemaal in een lichaam dat ongeveer 1 pond weegt. Heel erg bedankt voor deze zeer inzichtelijke en nuttige recensie. Ik ben op zoek naar een compactcamera met goede optische zoommogelijkheden voor het fotograferen van mensen, landschappen en dieren in het wild tijdens mijn vakantie. Aangezien ik Zweeds Lapland ga bezoeken voor een week winterplezier, zou ik graag een camera willen die ook het noorderlicht kan vastleggen (autora).

Welke compactcamera is een goede of zelfs de beste keuze. Leunde naar een Sony Cybershot DSC-RX 100-serie maar vond vi en vii vrij duur En niet zeker over optische zoom van v. Dus als je iets heel compacts wilt, dan is de Sony RX100-reeks een goede optie. De kwaliteit is geweldig voor een compactcamera en je krijgt ook volledig handmatige bediening.

Als je gewoon iets kleins wilt, dan zou je een van de spiegelloze opties kunnen overwegen, maar ze zijn niet altijd een stuk kleiner, dus een compact is waarschijnlijk een betere optie. Als u de kleinste Full Frame optie wilt — dan weegt deze basisoptie 450 gram+EF-lenzen. Cannon M100+Viltrox 0,71x adapter maakt van uw APS-C een full-frame equivalent. Ik was op zoek naar functies van de standaard reiscamera en dit heeft veel geholpen.

Sony RX100 VI is goed voor op reis? Ik zou waarschijnlijk een spiegelloze camera zoals de EOS M100 aanbevelen, omdat ze gemakkelijk op te pakken en te gebruiken zijn, en ook gemakkelijk te leren. Ik ken uw budget echter niet - de M100 bevindt zich aan de onderkant van het budget (hoewel het nog steeds een goede keuze is). Als je echter meer geld te besteden hebt, zijn er ook andere opties ???? Een andere optie is de EOS M100, die iets kleiner is, maar vergelijkbare functies heeft. Het is misschien een goede balans tussen de twee opties ???? Bedankt voor je artikel, het was echt nuttig.

Ik was de Nikon D3500 met een 18- 140mm lens al aan het overwegen als een goedkope reiscamera voor een aanstaande reis waar we eigenlijk alleen met het absolute minimum willen reizen. We kunnen dit als kitlens krijgen in Aus. Ik vroeg me echter af wat de vergelijking is tussen de D3500 en de D5600 met de 18-140 mm die ook als kit verkrijgbaar is? Een beetje vertraging, maar ik dacht dat je geïnteresseerd zou zijn in de onlangs gelanceerde FZ-1000 II. Het heeft niet helemaal de zoom van de FZ330, maar de sensor is zowel groter als heeft hogere megapixels, dus als je het beeld bijsnijdt, krijg je waarschijnlijk dezelfde resultaten.

Maar voor het geval je nog steeds op zoek was, dacht ik dat je het wel zou willen weten ????. De Fujifilm X-S10 is wereldwijd favoriet bij reisfotografen. Deze spiegelloze camera met een touchscreen met verschillende hoeken is een uitstekende metgezel voor alle reisavonturen. Deze camera is marktleider in de lagere spiegelloze camera's.

Het is ook geschikt voor actiefotografie tot continu fotograferen met hoge snelheid. De resolutie van 26 MP zorgt ervoor dat u in elke situatie kwaliteitsbeelden krijgt. Deze compacte spiegelloze camera is een van de beste keuzes voor reisfotografie. De 26 MP APS-C-sensor geeft u beelden met een hoge resolutie.

De geavanceerde hybride zoeker biedt de voordelen van zowel optische als elektronische zoekers. De camera kan fotograferen met 11 fps. Zijn grootste kracht ligt in zijn veelzijdigheid. De 5-assige beeldstabilisatie in de camera zorgt ervoor dat u scherpe foto's maakt, zelfs bij weinig licht.

De body biedt 121 cross-type autofocuspunten en 4K-video-opnamen. Binnenin vind je de 26-megapixelsensor, samen met 425 AF-punten. Met de nauwkeurige autofocus krijg je ook continu fotograferen met 15 fps. Dit is een duurdere body met gewassensor van Canon, met een resolutie van 32,5 MP en burst-opnamen tot 10 fps.

De 4K-video-opnamen en de Full HD 120p zijn goed genoeg voor beginnende videografen. Er is ook ingebouwde Bluetooth en Wi-Fi, wat zorgt voor compatibiliteit en efficiënte workflow. Deze spiegelloze behuizing is een uitstekende keuze als full-frame portretcamera op instapniveau. De resolutie van 24,2 MP en 4K-video concurreren met vele andere professionele camerabehuizingen.

Net als bij de andere spiegelloze camera's van Sony is de autofocus ook uitstekend in het geval van de A7C. Het biedt een hybride systeem van 693 fasedetectie en 425 contrast-autofocuspunten. Met de 24 MP sensor van deze APS-C camera kunt u foto's met een hoge resolutie maken. Het Dual Pixel autofocussysteem en cross-type autofocuspunten zorgen voor nauwkeurigheid en snelheid.

In de Live View-modus zijn er 143 scherpstelpunten, wat een hoog aantal is voor een mid-range crop sensor camera. Er zijn momenteel 27 compatibele lenzen beschikbaar voor deze camera. Dit is een uitstekende gelegenheid om de brandpuntsafstand te vinden die bij uw opnamestijl past. De continue opname van 20 fps is ook iets dat deze camera het overwegen waard maakt.

Als u op zoek bent naar de beste reiscamera, zijn Canon EOS RP en Fujifilm X100V onze favorieten. Maar neem de tijd om elke beschrijving door te nemen en de reiscamera te kiezen die het beste bij u past. Ik heb eindelijk de beslissing genomen om mijn passie te volgen en te gaan reizen om meer landschappen en kleine steden te fotograferen. DSLR-camera's hebben ook een aantal andere opvallende kenmerken, waarvan ze sommige delen met andere camera's.

De lensselectie voor DSLR-camera's is nog steeds ongeslagen, de optische zoeker betekent dat de levensduur van de batterij superieur is en de beeldkwaliteit over het algemeen fantastisch is. Het is de beste spiegelloze camera voor reisfotografie tot nu toe, van de kleuropties om tijd na het bewerken te besparen tot het gemak tot de shutterbugs. De beste camera voor reisfotografie verschilt zeker van persoon tot persoon, maar hopelijk helpt de informatie in dit bericht je om de juiste beslissing te nemen. Het stelde me in staat om de prachtige omgeving snel en efficiënt vast te leggen met minimale inspanning en maakte deze camera het beste voor reis- en natuurfotografie.

Als deze actiecamera, die gespecialiseerd is in reisfotografie, in mijn handen is, heb ik geen bedenkingen. Als je het soort persoon bent dat graag licht reist, dan wil je geen omvangrijke DSLR. Als gevolg hiervan was de Olympus OM-D E-M10 Mark IV altijd beschikbaar voor mij om te leiden naar elke aantrekkelijke locatie die hij tegenkomt tijdens het reizen. Over het algemeen hebben ze kleinere sensoren dan DSLR- en spiegelloze systemen, dus de beeldkwaliteit zal niet zo goed zijn en ze zullen niet zo goed werken in scenario's met weinig licht, maar dat betekent niet dat ze meestal geen geweldige foto's kunnen maken.

DSLR-camera's zijn een populaire camerakeuze voor reisfotografen, omdat ze een lange batterijduur, uitstekende beeldkwaliteit, een breed scala aan lensopties en volledig handmatige bediening bieden. Om u te helpen, hebben we enkele van de belangrijkste functies samengesteld waar u op moet letten bij het vergelijken van verschillende DSLR-cameramodellen. Nu smartphones nu de lat hoger leggen voor point-and-shoot fotografie, moeten compactcamera's iets speciaals bieden om hun plaats in je reistas te rechtvaardigen. .

Leave Message

All fileds with * are required