Welke camera gebruiken de meeste reisfotografen?

Deze camera is marktleider in de lagere spiegelloze camera's. Deze compacte spiegelloze camera is een van de beste keuzes voor reisfotografie. De Fujifilm X-S10 is wereldwijd favoriet bij reisfotografen. Deze spiegelloze camera met een touchscreen met verschillende hoeken is een uitstekende metgezel voor alle reisavonturen.

Een compacte reiscamera biedt een aantal voordelen. Ten eerste bieden ze grotere sensoren dan de meeste smartphones, dus de beeldkwaliteit en prestaties worden meestal verbeterd. Ze zijn zakbaar, dus gemakkelijk mee te nemen. De Fujifilm X-S10 is waarschijnlijk de beste allround APS-C camera die je nu kunt kopen.

Het heeft een volledig gearticuleerd scherm en kan over het algemeen erg goed werken, ondanks dat het minder externe bedieningsknoppen en knoppen heeft in vergelijking met de Fujifilm X-T4 (opent in nieuw tabblad) en Fujifilm X-T30 II (opent in nieuw tabblad) Het hebben van IBIS (in-body stabilisatie) is ook een enorme bonus, waardoor het gemakkelijker wordt om met de hand te fotograferen vastgehouden met langere sluitertijden, wat enorm handig is voor werken bij weinig licht. Zoals bij alle Fujifilm-camera's, zijn de jpg-afbeeldingen zonder enige bewerking verbluffend en beschikt het over een verscheidenheid aan verschillende filmsimulatiemodi als je iets kleins aan je foto's wilt toevoegen. In termen van APS-C-camera's hebben we het moeilijk om er een te bedenken die een betere balans biedt tussen functies, prestaties en prijs dan de Fujifilm X-S10, en daarom is het onze topkeuze. De Canon EOS 6D Mark II is een briljante en betaalbare DSLR met werkpaard die veel eisen stelt aan veel reisfotografen.

Naast zijn krachtige en eersteklas beeldverwerkingsmogelijkheden, wordt hij geleverd in een solide ontwerp dat compact en lichter is. Toen ik in 1994 mijn eerste camera kocht, dacht ik echt niet te hard na over de beslissing. Toen ik opgroeide in Australië, verlangde ik er altijd naar de wereld rond te reizen. Toen ik 20 jaar oud was, kreeg ik mijn kans - ik kocht mijn eerste camera en mijn eerste buitenlandse vliegticket op dezelfde dag.

Sinds ik die eerste Pentax heb gekocht, heb ik met tientallen camera's gereisd - film, instant en digitaal. Hoewel de technologie is veranderd, is wat ik vandaag zoek hetzelfde als waar ik 25 jaar geleden naar zocht. Merk op dat ik het woord „ideaal” heb gebruikt, aangezien er maar heel weinig camera's zijn die alles op de lijst bieden. Een van mijn favoriete combinaties van reiscamera's en lenzen is zelfs de Fujifilm X-T3 en de Fujifilm 50-140 mm-lens, en het is niet bepaald een zakbare optie.

De Canon PowerShot G1 X Mark III is de derde versie van een populaire point-and-shoot serie van Canon. Het is strak, stijlvol en het ziet er bijna uit als een mini-DSLR. Veel compactcamera's hebben een kleine sensor - een inch of kleiner - maar niet deze. De PowerShot beschikt over een indrukwekkende APS-C-sensor, een van de grootste sensoren die wordt aangeboden in een camera die zo compact is.

Het beschikt ook over een handig zoombereik van 24-72 mm en een optische stabilisator voor opnamen bij weinig licht. Sony blijft de RX100-lijn verbeteren en de VII is hun beste model tot nu toe. Het heeft misschien een kleinere sensor dan de Canon PowerShot hierboven, maar de RX100 VII presteert nog steeds krachtig. Het beschikt over indrukwekkende autofocus, een flip-screen voor vloggen en selfies, een microfoonaansluiting en een enorm zoombereik gelijk aan 24-200 mm in full-frame termen.

De RX100 VII leent ook technologie van de vlaggenschipmodellen van Sony, daarom kan hij tot 20 frames per seconde opnemen zonder black-out van de zoeker. De X-T30 is het nieuwste Fujifilm-model met de beste eigenschappen van de vlaggenschipcamera, maar in een kleinere, lichtere behuizing. De X-T30 heeft dezelfde 26-megapixel APS-C-sensor als de X-T3 en kan tot maar liefst 30 frames per seconde opnemen. En net als andere Fujifilm-camera's heeft de X-T30 autofocus voor gezichts- en oogdetectie, wat een grote hulp is voor reisportretten en straatfoto's.

Het bevat ook de beroemde filmsimulaties van Fujifilm voor JPEG-bestanden. Helaas voor fotografen die graag fotograferen in zware omstandigheden, is de X-T30 niet weerbestendig - het lijkt erop dat er enkele afwegingen zijn voor een lichtere, goedkopere body. Dit volgende merk behoeft geen introductie; Nikon spiegelreflexcamera's kregen de voorkeur van veel beroemde reisfotografen in de jaren tachtig en daarna. De D5600 is de nieuwste camera in de middenklasse APS-C-serie van Nikon, en het is een perfecte keuze voor zowel beginnende als enthousiaste fotografen.

De D5600 beschikt over de uitstekende ergonomie van Nikon en de camera ligt geruststellend comfortabel in de hand, hoewel hij niet zo compact is als andere modellen op deze lijst. De beeldkwaliteit is uitstekend en fotograferen bij weinig licht is zeer indrukwekkend. Bovendien krijg je een volledig articulerend scherm (voor selfies, vloggen en stoere composities), samen met een uitstekende batterijduur. Ricoh produceert supercompacte GR-camera's sinds de hoogtijdagen van de film eind jaren negentig.

Die klassieke point-and-shoot GR-modellen stonden bekend om hun scherpe groothoeklenzen en minimalistische bedieningselementen, en de digitale lijn van GR-camera's is niet anders. De GR III wordt vaak vergeleken met een andere camera in deze lijst, de Fujifilm X100V. Overweeg de Ricoh als u de voorkeur geeft aan een kleinere camera met een bredere beeldhoek. De Sony a6600 heeft misschien geen volformaat sensor zoals sommige van zijn stalgenoten, maar zijn compacte behuizing en indrukwekkende specificaties maken hem een sterke kandidaat voor de beste camera voor reisfotografie.

De a6600 is voorzien van een 24-megapixel APS-C-sensor, samen met Real-Time Eye AF voor fotografie en video, plus vijfassige optische beeldstabilisatie. Het 180 graden flip-scherm maakt de a6600 ook handig voor vloggen en selfies. Ik denk dat de lay-out en bedieningselementen kunnen worden verbeterd, maar het is een van de weinige nadelen van een verder uitstekende camera. Ga je op een extreem avontuur? De Olympus Tough TG-6 zou de beste reiscamera voor jou kunnen zijn.

Deze compacte point and shoot is bestand tegen veel straffen, dankzij de schokbestendige, stofdichte en breekbestendige behuizing. De TG-6 kan ook werken bij temperaturen zo laag als 14 graden Fahrenheit (-10 graden Celsius), en het is mistbestendig, zelfs tijdens plotselinge temperatuurschommelingen. Zoals ik ontdekte tijdens een recente reis naar Indonesië - waar ik vaak verhuisde van een hotelkamer met airconditioning naar de hitte en vochtigheid van buitenaf - kan een mistige camera een echt ongemak zijn. Voor snorkel- en duikfans houdt de Tough TG-6 net zoveel van onderwater als jij.

Hij is waterdicht tot 15 m (49 ft) en beschikt over verschillende onderwatermodi, waaronder een microscoopmodus die kan scherpstellen op objecten op een afstand van 0,39 inch (1 cm). Ik ben een grote fan van de camera's uit de Fujifilm X100-serie (ik heb drie van de vijf modellen gehad die het afgelopen decennium zijn uitgebracht). Zelfs fotografen die loyaal zijn aan andere merken kopen een camera uit de X100-serie als hun „neem overal mee naartoe”. Voor reisfotografen valt er veel te waarderen aan de Panasonic Lumix LX100 II.

De camera heeft een stijlvol design, met een diafragmaring op de lens en een sluitertijdknop bovenop de camera voor volledig handmatige bediening. De Lumix LX100 II heeft een snelle lens met een handig zoombereik van 24-75 mm. Het beschikt ook over optische beeldstabilisatie en kan 4K-video opnemen tot 30 fps. Hoewel het een kleinere 17-megapixel Four Thirds-sensor heeft, maakt de Lumix dit op andere manieren goed.

Het kan scherpstellen tot 1,2 inch (3 cm), het biedt een functie voor het stapelen van focus en het bevat zelfs de mogelijkheid om de focus in een afbeelding achteraf te wijzigen. De OM-D E-M5 Mark III is een van de nieuwste weerbestendige Four Thirds-camera's van Olympus. Het is licht van gewicht, maar biedt een indrukwekkende autofocus en een uitstekende beeldkwaliteit. Andere functies zijn onder meer een volledig scharnierend 3-inch scherm, beeldstabilisatie in het lichaam en ingebouwde focusstapeling.

Olympus beschikt ook over een breed scala aan lenzen. Een perfecte keuze voor een lichtgewicht opstelling is de 14-42 mm EZ-lens, maar als je meer bereik wilt, kijk dan eens naar de 14-150 mm. Aangezien ik Zweeds Lapland ga bezoeken voor een week winterplezier, zou ik graag een camera willen die ook het noorderlicht kan vastleggen (autora). Afgezien van de sensorgrootte en optische zoeker, is de volgende belangrijke reden om een DSLR over andere camera's te krijgen de handmatige modus.

De compactheid van deze camera heeft mijn verwachtingen overtroffen, aangezien ik nog nooit een kleine, lichtgewicht camera heb gezien die is gemaakt in een full-frame vormfactor die me adembenemende foto's leverde zonder concessies te doen aan kwaliteit, aangezien andere camera's die hetzelfde zijn gebouwd omvangrijker en zwaargewicht zijn. Met de Nikon D500, de beste reiscamera voor wildfotografie, kreeg ik het vertrouwen dat ik dit vakgebied als beroep wilde gaan volgen. Kies deze redelijk geprijsde camera via de onderstaande link om je carrière in reisfotografie een vliegende start te geven. Stel dat je de beste reisfotograaf ter wereld wilt zijn en de wereld naar een oneindige mate van creatie wilt leiden.

Dus voor DSLR- en spiegelloze camera's worden deze niet geleverd met een vaste lens, wat betekent dat u de lens kunt veranderen in iets dat aan uw eisen voldoet. Het kostte Canon even om in het spiegelloze cameraspel te komen, maar dit is zeker een goede starterscamera. Het maakt niet uit hoe stabiel je denkt te zijn, je zult bijna altijd een kleine hoeveelheid cameratrilling hebben bij het maken van foto's vanuit de hand. We zouden zeggen dat dit de beste kleine camera is voor reisfotografie, als je er het budget voor hebt, hoewel de verbeteringen ten opzichte van de VI niet al te groot zijn, dus als je dat voor een lagere prijs kunt vinden, is dat misschien degene om voor te gaan.

Aangezien ik echter van plan ben om naar Zuidoost-Azië te gaan, weet ik niet zeker hoe belangrijk het voor mij is om een camera te hebben die water- en stofbestendig is (zoals de a6300 is). Een veelgemaakte fout die veel mensen maken bij de overgang van een smartphone of point-and-shoot camera naar een DSLR is te geloven dat de camera automatisch betere foto's zal maken. .

Leave Message

All fileds with * are required